Start leesgroep literatuur in Alphen aan den Rijn

Stichting Senia organiseert op zondag 8 december om 12.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep literatuur.

Alphen aan den Rijn - De bijeenkomst vindt plaats bij het Barista Café in Alphen aan den Rijn en is bedoeld voor belangstellenden uit de regio die graag overdag, in de avond of in het weekend bij elkaar willen komen voor een boekbespreking. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen club op te richten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema's.

Eigentijdse literatuur

Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide Nederlandse literatuurlijst. Daarin staan veel eigentijdse boeken die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesclubs krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. (Zie ook www.senia.nl )

Informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Stichting Senia e-mail: info@senia.nl tel.0570-562656. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom!

Het Barista Café is gelegen aan de Julianastraat 26 te Alphen aan den Rijn.

Meer berichten