Foto: Jan

Expositie Jan van Egmond

Van 1 november tot en met 6 december is in lunchroom Het Schoutenhuis een expositie te zien met getekende portretten van de leden van de Broncantorij.

Alphen aan den Rijn - De Broncantorij is het zangkoor van de parochie de H. Geest behorend tot de R.K. parochie de H. Thomas en zingt in het kerkelijk gemeenschap centrum De Bron in Alphen aan den Rijn, onder leiding van dirigent Carel van de Camp. De portretten zijn als verrassing voor de leden getekend door Jan naar aanleiding van het 45-jarig bestaan van het koor.

Jan van Egmond is een kunstenaar die al in zijn jeugd portretten tekende. Na zijn pensionering heeft hij door toeval zijn vroegere hobby weer opgenomen. Het tekenen van portretten heeft hij zichzelf aangeleerd. De portretten hebben iets bijzonders, ze stralen vrolijkheid en sterkte uit waarvan je energie krijgt. Jan van Egmond is een realistisch kunstenaar. Hij is op vele gebieden thuis en schildert in verschillende technieken portretten, stil levens, dieren, landschappen en ook werken met een kwinkslag.

Kortom, kom kijken in november in Het Schoutenhuis (Julianastraat 4) en zie alle leden van de Broncantorij met een glimlach, zelfs het portret van de blinde vrouw die ook van haar portret kan genieten. Dit portret is in lichtdonker afgebeeld en in reliëf gemaakt zodat ze dit kan voelen.

Meer berichten