thema GHKunstprijs2019
thema GHKunstprijs2019 (Foto: deel affiche GHKunstprijs2019)

Uitreiking Groene Hart Kunst Publieksprijzen en eerste uitslag OHW Wedstrijd

Regio - Op zondag 10 november om 16 uur worden door burgemeester Frans Buijserd in Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop, de twee Groene Hart Kunst Publieksprijzen 2019 uitgereikt: de Bezoekersprijs en de Online prijs. Stemmen kan tot en met zaterdag 9 november 17.00 uur. Voor de Bezoekersprijs kunnen de bezoekers aan de expositie hun stem uitbrengen door het invullen van een stemformulier. Alle 117 kunstenaars doen hieraan automatisch mee. Voor de Online prijs kan men op www.groenehartkunst.nl een digitale stem uitbrengen.

Hieraan doen 94 kunstenaars mee; foto’s van hun kunstwerken staan op de website. (zie rubriek GHK Publieksprijzen). Elk van de winnaars krijgt een geldbedrag van € 500.

Ook wordt op zondag 10 november de uitslag bekend gemaakt van de 1e publieks deelverkiezing van de door de Stichting Oude Hollandse Waterlinie uitgeschreven ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’. Er zijn 22 ontwerpen ingediend.
De als nummer 1 geëindigde kunstenaar winnaar krijgt een aanmoedigingspremie van € 500. Ook hier kan men nog tot en met zaterdag 9 november 17 uur een stem uitbrengen. Hiervoor liggen in de expositieruimte (aparte) stemformulieren voor de bezoekers klaar.
Ook digitaal stemmen is mogelijk, en wel op de website www.groenehartkunst.nl, rubriek OHW Wedstrijd.
Voor de eerste 10 genomineerden in de OHW Wedstrijd zal door de Stichting Oude Hollandse Waterlinie binnenkort een tweede publieksverkiezingstraject worden opgestart.

De Groene Hart Kunstprijs expositie en de expositie voor de OHW Ontwerpwedstrijd lopen tot en met 29 november.
Locatie: Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop (ma,di,woe gesloten)

Meer berichten