Jan Groen bestaat 50 jaar en trakteert

Landelijk - Wat 50 jaar geleden begon als een eenmanszaak in Schiebroek, is uitgegroeid tot hét adres voor wand-, vloer- en tuintegels. Dat vieren zij in oktober met hun klanten. Jan Groen trakteert op korting en verloot 3 hoofdprijzen: Reischeque Stedentrip Valencia t.w.v. 600 euro, Reischeque Weekend Texel t.w.v. 300 euro en een Dinerbon t.w.v. 150 euro.

Jan Groen Tegels kent een bijzondere geschiedenis. De oorsprong ligt in 1969, waar Jan Groen vanuit zijn zolderkamer aan de Secretariestraat in Schiebroek tegels begon te verkopen. Het idee kwam van zijn moeder, die op vakantie in Spanje enthousiast was geraakt over de kleurige tegels die ze daar had gezien. Jan Groen besloot officieel op 1 januari 1969 er zijn handel van te maken. Hij was in Nederland één van de eersten die keramische decortegels importeerde.

Jan Groen bleek met zijn kleurige decortegels zijn tijd ver vooruit. De onderneming groeide hard. Eind 1976 verhuisde Jan Groen Tegels naar de Hoefweg in Bleiswijk. Hans Groen, de zoon van Jan Groen, werkte vanaf zijn 15e eerst als vakantiekracht en later in vaste dienst bij Jan Groen Tegels. Uiteindelijk heeft Hans Groen het bedrijf overgenomen. In januari 2012 stapte Hans uit het bedrijf en werd Jan Groen Tegels overgenomen door familiebedrijf Rab.

Vestigingen

Strawinkskylaan 30, Utrecht en Hoefweg 95, Bleiswijk.
jangroentegels.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden