Oost-West, thuis de rest

Kunstenaar Feike de Vries exposeert in eigen dorp.

Woubrugge - Jarenlang hield Feike de Vries, naast diverse expo’s elders, een ThuisTentoonstelling in eigen huis en atelier. Daar breekt hij dit jaar mee. Wel blijft hij dichtbij huis, want zijn werk is vanaf 3 november te zien in het Woubrugse Museum Van Hemessen. Hij toont hier werken van Woubrugge en van reizen naar diverse landen in Europa. Het bestuur van het museum noemt het een kleine, mooie en intieme expositie.

Het thema is: Oost – West, thuis de rest. En Feike legt dat als volgt uit: "Foto’s en schetsen zijn de basis van de realistische verbeeldingen van de gemaakte reizen. En de ingrediënten voor de verhalende/surrealistische kunstwerken. Nu kan een schets of een foto niet helemaal de sfeer bepalen van een kunstwerk. Uit ervaring weet ik dat dàt er alleen is wanneer ik er zelf geweest ben. Zoals je geur kunt onthouden, geldt dat ook voor de sfeer."

Museum Van Hemessen is onlangs gerenoveerd en laat vooral veel over de geschiedenis van Woubrugge zien. Er is een ruimte gemaakt voor bijzondere (thematische) tentoonstellingen.

De expositie is elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur te zien van 3 november tot en met 29 december in Museum Van Hemessen, Dr. Lothlaan 1 Woubrugge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden