Proeven en vertoeven for Free a Girl.

Op zondag 3 november 2019 organiseert Soroptimistclub Alphen aan den Rijn een wijnproeverij bij Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop.

Voor, tijdens en na het proeven van heerlijke wijnen kunnen de gasten tevens genieten van de expositie Groene Hart Kunstprijs waarbij zowel professionele als amateur - kunstenaars hun werk laten zien.

De opbrengst van deze wijnproeverij komt ten goede aan de organisatie “Free a girl”.

Ook dit jaar is er weer een prachtig wijnassortiment samengesteld door vinologe Marga v.d. Heuvel en kunt u kwaliteitswijnen proeven in de prijsklasse van € 5,50 tot € 15,00. De wijnen worden vergezeld van heerlijke hapjes.

´Free a Girl´ zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.000 meisjes uit bordelen in Azië.

Het aanpakken van de straffeloosheid en erkenning van de problematiek in India is van groot belang om de situatie te wijzigen. Free a Girl is daarom in 2017 gestart met een bijzonder en baanbrekend programma: de School for Justice. Met dit programma worden meisjes -die bevrijd zijn uit gedwongen prostitutie- opgeleid tot advocaat of officier van justitie. In samenwerking met een van de beste rechtenuniversiteiten in India en lokale organisaties, wordt dit programma uitgevoerd.

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. In Nederland spannen veel clubs zich daarom in voor de School for Justice.

Meer informatie: www.schoolforjustice.com en www.soroptimist.nl. ´Free a Girl´ heeft de ANBI status en het CBF keurmerk. Meer informatie: www.freeagirl.nl

Organisatie:        Soroptimistclub Alphen aan den Rijn.

Locatie:         Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop

Tijd:                 zondag 3 november 2019, 14.00 – 17.00 uur

Kosten:         € 15,00 per persoon.        

Aanmelden per e-mail soroptimistalphenaandenrijn@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden