De jonge schaatsers op het Leidse ijs.
De jonge schaatsers op het Leidse ijs. (Foto: STC De Rijnstreek)

Alphense schaatsers bijten het spits af

Alphense schaatsers bijten het spits af

Als allereerste club mochten de Alphense schaatsers afgelopen zaterdag proeven van het ijs in Leiden.        
Waar eerst nog de trainers op vrijdagavond van het ijs mochten genieten volgende op zaterdag de jonge schaatsers van de vereniging.

REGIO - De Alphense club schaatst iedere zaterdagmiddag met bijna honderd jeugdleden op de baan in Leiden. Dit jaar zijn dit er bewust minder dan afgelopen jaar. In het vorige seizoen stonden namelijk meer dan 100 kinderen op het ijs en dat bleek toch niet houdbaar. Snelheidsverschillen van jonge kinderen en drukte op de baan komen de veiligheid niet ten goede, aldus Cathrien de Blois, bestuurslid van de vereniging. Om dat dit jaar te voorkomen is bewust gekozen voor wat minder aandacht in de media voor de start van het schaatsseizoen.

Weliswaar zijn er nog een paar plekken over voordat we echt stoppen maar we gaan zeker niet boven de 100 kinderen uitkomen. Dan gaat de wachtlijst weer van start, aldus Bart de Vries voorzitter van de vereniging.

Dat het schaatsen nog altijd populair is bleek wel tijdens de eerste training. Nieuwe kinderen die onwennig het ijs op stapten kwamen er na het eerste uur al snel schaatsend met een brede glimlach van af.

De meer gevorderde kinderen konden weer lekker aan de slag na de zomertraining.

Komende week gaan ook de schaatsers in Den Haag op verschillende dagen aan het werk en het komend weekeinde starten de eerste wedstrijden alweer. We verwachten weer de nodige successen want aan talent ontbreekt het niet in Alphen aan den Rijn. Het eerste succes is echter al achter de rug. De jongste schaatsers die weer lekker aan de slag konden in Leiden.

Meer berichten