Daan Spruit start schaatsseizoen met nieuwe records!


Daan Spruit in Heerenveen.
Daan Spruit in Heerenveen. (Foto: Hanne Mennens)

Daan Spruit start schaatsseizoen met nieuwe records!

Drie nieuwe records voor Daan Spruit

Daan Spruit, schaatser van STC De Rijnstreek en het RTC Zuid-West, heeft de afgelopen twee weken maar liefst drie nieuwe persoonlijk records mogen noteren.

REGIO - Vorige week reed Daan Spruit bij een trainingswedstrijd een nieuw record op de 1500 meter. Afgelopen zondag werden daar twee nieuwe records op de 500 en de 1000 meter aan toegevoegd.

Daan werd vorig jaar nog geplaagd door de naweeën van een blessure en wist zich daarom weinig verbetering te kunnen noteren. Na het seizoen ging Daan echter vol goede moed en ambitie verder met onder andere het inline skaten en bereidde hij zich voor op het nieuwe schaatsseizoen.

Dat dit heeft gewerkt blijkt wel uit de eerste twee wedstrijd weekeinden waarin hij meteen mooie tijden mocht noteren. Op de 1500 meter vorige week stond de klok stil op 1:52,99 wat later werd gecorrigeerd naar 1:53,00, bijna een hele seconde sneller dan zijn record begin 2019. Op de 500 meter noteerde Daan nu 0:37,57, een verbetering bijna 0,15 seconden op zijn beste tijd tot nog toe, eind vorig jaar gereden. Op de 1000 meter stond 1:13,91 op de klokken.
Bijna een hele seconde beter dan zijn laatste record dat nog van het begin van vorig seizoen stond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden