Bejheerder Bart Vaane: 'Ik vind het resultaat prachtig, boven verwachting!'
Bejheerder Bart Vaane: 'Ik vind het resultaat prachtig, boven verwachting!' (Foto: Klaas van der Ham)

De Bron: 'Wat is dit mooi geworden!'

Marieke Roggeveen

Nieuwe 'look' Zalencentrum

Alphen aan den Rijn – Na enkele maanden hard werken aan de 'nieuwe look' van de ontmoetingsruimte in zalencentrum De Bron, zal wethouder Gert-Jan Schotanus op vrijdag 11 oktober de vernieuwde ruimte officieel openen.

Sinds begin jaren zeventig is De Bron aan de Troubadourweg een ontmoetingsplek voor verenigingen, ondernemers, instellingen en particulieren. Daarnaast maken twee kerkgenootschappen, RK parochie en PKN gemeente, gebruik van de twee kerkzalen. "De Bron is indertijd gesticht als centraal trefpunt voor iedereen in de toen nog nieuwe wijk Ridderveld," vertellen Piet Visch en Cees Claessen namens Stichting De Bron. "Door exploitatie en beheer van het gebouw zijn er zo min mogelijk kosten voor de kerkgenootschappen en kan De Bron op deze manier ook de centrale functie in de wijk blijven vervullen."

Centrale ontmoetingsplek

Inmiddels weten steeds meer mensen de weg te vinden naar de Bron voor hun vergadering, cursus, verenigingsavond of voor hun feestje of bruiloft. Piet Visch: "Daarnaast vervult De Bron nog steeds de rol van een centrale ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Er zijn regelmatig wijkgerichte overleggen tussen de gemeente en maatschappelijk actieve organisaties, en ook bijeenkomsten van TOM in de Buurt. Laatst was hier zelfs een basisschool: door het slechte weer was een circusvoorstelling in de buitenlucht niet mogelijk, maar gelukkig wel bij ons in de kerkzaal en kon de voorstelling toch doorgaan. Sinds kort is er ook elke derde vrijdag van de maand 'Samen eten in de Bron' waarbij gemeenteleden en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten tijdens een gezamenlijke maaltijd."

Boven verwachting

De vernieuwde ontvangstruimte is grondig aangepakt. "Dit was ook nodig," vertelt beheerder Bart Vaane, "de ruimte was gedateerd en is nu weer volledig up-to-date: plafond, vloer, wanden, verlichting, meubilair… Alles is vernieuwd en heeft ook een nieuw kleurtje gekregen. Vooraf had ik er eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in na het zien van het ontwerp van binnenhuisarchitect Herman de Jong. Ik vond de wanden donker. De regelbare verlichting in het plafond zorgt echter voor een warme en sfeervolle uitstraling met overal voldoende licht. Nu is het af en vind ik het een prachtig resultaat, boven verwachting!" "Dit horen wij ook terug van onze bezoekers," vult Piet Visch aan, "vorige week nog zei iemand: 'Wat is dit mooi geworden, ik kom helemaal blij binnen!' Wat ook fijn is: er is nu ook een betere akoestiek door het nieuwe plafond: het geluid wordt niet meer teruggekaatst. Kortom: door de grondige aanpak is er een moderne en eigentijdse ontvangstruimte ontstaan, waar wij als bestuur van Stichting De Bron heel trots op zijn!"

Welkom

Op vrijdag 11 oktober zal wethouder Gert-Jan Schotanus de vernieuwde ruimte heropenen, belangstellenden zijn vanaf 18.00 uur van harte welkom.

Zie: www.debron.info

Meer berichten