Links Lenne Huisman, rechts Hans van Oosten. Donateur/vrienden worden? Meld je aan via www.seriousmusicalphen.nl.
Links Lenne Huisman, rechts Hans van Oosten. Donateur/vrienden worden? Meld je aan via www.seriousmusicalphen.nl. (Foto: Wil Kamping.)

Rockconcerten voor de echte liefhebber

Wil Kamping

Serious Music Alphen

Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten zijn de drijvende kracht achter Serious Music Alphen. Al jaren organiseren ze concerten in Parkvilla Theater. Serious Music Alphen is in 2010 ontstaan vanuit hun eigen muziekpassie. Beide rockfans zijn van de symfonische- en progressieve rock.

Alphen aan den Rijn - "Wat ooit is begonnen in kleine cafés is uitgegroeid tot gevulde zalen met rockfans die net zo enthousiast zijn als wij," vertelt Lenne. "Deze kant van de rockscene is niet verbonden met de standaard popmuziek. Het is muziek met een verhaal, met plenty variaties en tempo's. Wij bieden een bijzonder aanbod van artiesten, singer/songwriters en (semi) professionele bands uit heel Europa die hier graag komen spelen."

Focus op muziek

"Serious Music Alphen levert 'zittende' concerten'," licht Hans toe. "Bezoekers staan niet te praten of te drinken, de focus ligt echt op de muziek. Persoonlijk merken we dat livemuziek veel intenser binnenkomt dan wanneer je thuis een cd of plaat draait."

"De missie van de meeste muziekanten die hier spelen is niet zozeer om geld te verdienen maar meer om hun verhaal te vertellen met hun muziek," stelt Lenne. "Dat kan een persoonlijke zoektocht zijn of een thema dat uitgelicht wordt." Deze muziek past in Parkvilla Theater, het spelen in een zaal met een goed geluidsniveau staat daarin voorop. Serieuze muziekliefhebbers investeren vaak in een duurdere geluidsinstallatie. Dus wordt in het theater een goed geluidsniveau verwacht. En dat is in dit geval een succesfactor met geluidstechnicus Steven Loos (Eventco). Hij weet wat een band technisch nodig heeft en regelt videobeelden, speciale effecten, stoommachines. Zelf zijn Hans en ik druk met alle voorbereidingen, zoals de promotie. Op de dag van het concert zijn we bezig met het verzorgen van de muzikanten. Het komt voor dat er twee bands op een avond spelen. Zo is er 9 november een duoconcert van de progformatie Crystal Palace en de Duitse multi-instrumentalist Thomas Thielen ('T') Verder staat op 22 november de Duitse topband RPWL op stapel, die een tour maakt door Europa met hun nieuwe album. Deze band is ooit begonnen als coverband bij Pink Floyd. Er zijn in Parkvilla Theater 200 zitplaatsen en voor RPWL zijn inmiddels al 170 plaatsen verkocht. Zelf zitten we ook altijd in de zaal en genieten die vrijdagavond mee met alle anderen. We kijken er naar uit. Dat is onze drive, anderen mee laten genieten van muziek die ons aanspreekt. Het genieten is voor ons belangrijker dan al het georganiseer, maar dat hoort er nu eenmaal bij. We zijn alweer bezig met het eerste half jaar van 2020. Stoppen met muziek is geen optie, het is een deel van ons leven geworden."

Het 10- jarig jubileum van Serious Music Alphen wordt gevierd in juni 2020. Hiervoor is de bekende Nederlandse symfonische rockband Kayak uitgenodigd in Parkvilla Theater. Deze band bestaat al vanaf het begin van de symfonische rock, zo'n 50 jaar.

Meer berichten