AZC verliest wederom van UZSC
AZC verliest wederom van UZSC (Foto: Frans v.d. Heijden)

AZC kan het nog niet bolwerken tegen UZSC

Alphen aan den Rijn - Twee weken geleden vond de strijd om de Supercup plaats in zwembad Aquarijn. Als bekerkampioen mocht de Alphense Zwemclub toen aantreden tegen de regerend landskampioen UZSC. Het werd 9-5 voor de Utrechtenaren. Zaterdagavond werd de ontmoeting herhaald, maar nu voor de competitie. Het verging AZC deze keer helaas niet veel beter. Hoewel de stand uiteindelijk naar een iets draaglijker 10-14 kon worden opgetrokken bleef de Alphense ploeg met lege handen achter.

Volgend weekend wordt door AZC een dubbele bekerontmoeting afgewerkt. Het treedt dan op zaterdag om 19:30u in zwembad Aquarijn aan tegen Waterpolo Den Haag, waarna op zondagavond om 18:15u de return zal plaatsvonden in het Haagse Hofbad.

Met een goed resultaat uit bij De Ham op zak – AZC won haar eerste competitietreffen in Krommenie met 16 tegen 12 – begon de wedstrijd in het nog niet zo heel drukke Aquarijn voor beide partijen nogal vlak. Na één periode stond er dan ook nog maar één doelpunt op het scorebord.

In de 2e periode schakelde UZSC een tandje bij en liep uit naar 1-5. Waar de wedstrijd gespeeld leek, gaf AZC zich echter niet direct gewonnen. De veerkracht die getoond werd, was een opsteker waar de ploeg op voort kan borduren. De Alphenaren vochten zich met mooie treffers van o.a. Jacopo Mandolini terug tot 5-5. De spanning leek terug, maar UZSC had andere gedachten.

Met 7 doelpunten op rij stond het in het begin van de 4e periode zomaar opeens 5-12! Daarmee was de strijd gestreden. En hoewel de stand uiteindelijk naar een iets draaglijker 10-14 kon worden opgetrokken bleef de Alphense ploeg met lege handen achter.

Periodestanden: 0-1, 2-4, 3-6, 5-3

UZSC bleek ook met haar 2e team te sterk voor AZC. In de wedstrijd die gespeeld werd na de wedstrijd van het 1e team verloor AZC 2 met 7-11 van UZSC 2.

Dubbel bekerweekend

Volgend weekend wordt door AZC een dubbele bekerontmoeting afgewerkt. Het treedt dan op zaterdag om 19:30u in zwembad Aquarijn aan tegen Waterpolo Den Haag, waarna op zondagavond om 18:15u de return zal plaatsvonden in het Haagse Hofbad. Uiteraard bent u weer van harte welkom!

Meer berichten