Fragment uit Nederland MO19-Oekraïne MO19.
Fragment uit Nederland MO19-Oekraïne MO19. (Foto: Saskia De West-Berk )

Leuke meiden-interland bij ARC AVV Alphen stelt zwaar teleur

Theo van Egmond

The Netherlands WU19 – Ukraine WU 19, UEFA Qualification Round-Group 9. Dat was de officiële kop op het wedstrijdformulier van de KNVB afgelopen zaterdag. Plaats van handeling: Sportcomplex Zegersloot, om precies te zijn het prima hoofdveld van ARC. AVV Alphen kwam met een punt goed weg tegen het niet hoog aangeslagen HOV/DJSCR.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Oranje bevindt zich in een poule van vier, samen met Oekraine dus, Montenegro en Ierland. Holland had woensdag op het veld van FC s-Gravenzande al met 9-0 gewonnen van Montenegro en Oekraïne had op dezelfde dag in Alphen met 2-0 verloren van Ierland. Zo'n 250 toeschouwers kwamen zaterdag kijken over welke talenten het Nederlandse vrouwenvoetbal herbergt. Het spelpeil viel zeker niet tegen. Oekraïne gooide het volledige op de defensie en kwam er slechts sporadisch via snelle counters uit. Er was geen doorkomen aan voor de jonge leeuwinnen. Tot in minuut 33 toch eindelijk de 1-0 viel door het grote talent Chasity Grant, anderhalve minuut later gevolgd door de 2-0 van Lobke Loonen. Zes minuten na de pauze werd het opeens 2-1 en het leek bij die krappe stand te blijven ondanks doorlopende aanvallen. In de solminuten werd het dankzij Naomi Hilhorst en Elia Pedemors toch nog 4-1. Maar eigenlijk was die score veel te laag. Dat was niet alleen te wijten aan het matige afwerken, maar vooral aan het fenomenale keeperswerk van Anna-Maria Kryshchyshyn.

Alphen won voorafgaande aan de competitie in het bekertoernooi vrij simpel met 3-0 van het Rotterdamse HOV/DJSCR. Zondag ging het wederom op eigen veld minder soepel. De opponent die beide competitiewedstrijden verloor bleek met drie veertig-plussers een goed voetballend team te zijn. De thuisclub had in de beginfase wel afstand kunnen nemen, maar enkele behoorlijke kansen bleven onbenut. Ondanks het goed verzorgde spel werd de visite zelden echt gevaarlijk. Tot na een uur spelen de bal opeens achter doelman Rick de Vries in het net lag. Een op het oog ongevaarlijke inzet werd door Jan de Lange achter zijn eigen keeper gewerkt: 0-1. Daarbij leek het te blijven, maar in de derde minuut van de extra tijd zorgde Brian Bor uit een vrije trap toch nog voor een punt. Arbiter Johnny van Slooten had geen kaarten nodig in het sportieve duel. Alleen twee slechte vlaggers namen hem in de maling.

Pechvogel

Het zat atlete Maureen Koster weer eens behoorlijk tegen. Bij de wereldkampioenschappen in Doha kwam ze in de serie op de 5000 meter ten val. Daarmee viel ook haar streven om de limiet voor de Olympische Spelen te halen (15.07) in het water.

Programma

Zaterdag 12 oktober: Zwaluwen Vl-ARC; Aarlanderveen-Nieuwkoop; Alphia-VVSB; TAVV-Lugdunum; Hazerswoudse Boys-Roodenburg; Kickers'69-FC Boshuizen; Koudekerk-Football Factory; SJC-Woubrugge; SJZ-MMO; Warmunda-Bernardus; Alphense Boys-VEP; NSV'46-Zevenhoven; Zwammerdam-SCH'44; Alphense Boys JO13-Go Ahead Eagles JO13 (11.00 uur); Quick'20-Alphense Boys (zondag) 18.00 uur.

Op zondag 13 oktober worden gespeeld: ROAC-Rood Wit W; Altior-Hillegom; DOSR-Foreholte; VSV-Nicolaas Boys; Slikkerveer-Alphen.

Bahlmann's topscorerslijst

De nummers één (Kees Tol, Alphense Boys zondag) en twee (Mustapha Yachou, Alphense Boys zaterdag) scoorden afgelopen weekeinde niet, maar blijven met respectievelijk 6 en 5 punten op hun positie staan.
Daniel Buynink pikte bij het verrassend goed presterende Alphia wel een doelpuntje mee en staat nu met 4,5 punt alleen op de derde plaats.

Meer berichten