Een Sint voor ieder kind

Alphen aan den Rijn - De sinterklaasperiode is een periode van warmte, gezelligheid, familie, cadeautjes, etc. Voor veel kinderen in Nederland is dit echter geen vanzelfsprekendheid omdat zij opgroeien in armoede of in het gezin te maken hebben met ziekte of andere tegenslagen. Stichting De Fantasie Compagnie wil in de regio Alphen aan den Rijn zorgen dat zo veel mogelijk kinderen een fijne decembertijd hebben.

Voorzitter Jeroen de Nie: "Twee jaar geleden zijn wij gestart met een speelgoedactie waarna Sint en zijn Pieten het ingeleverde speelgoed langs gingen brengen bij de aangemelde gezinnen. De dankbare reacties van deze kinderen bezorgen je kippenvel en maken je al snel duidelijk: deze actie moet ook dit jaar weer gaan lukken!"

Naast de huisbezoeken geeft de stichting via lokale organisaties nog 100 tickets weg voor De Grote Sinterklaasshow op 23 november in Theater Castellum. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door FondsAlphen.

Van verschillende kanten krijgen de vrijwilligers al aanbod van speelgoed en knuffels, daarnaast zijn er echter nog een hoop andere kosten met deze actie gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan onkosten voor grime, opslag, strooigoed en iets te eten en drinken voor de vrijwilligers. Om ook dit jaar de actie weer door te kunnen laten gaan hopen zij op de hulp van de Alphenaren. Met een kleine donatie zorgt u er al voor dat Sint en zijn Pieten weer veel gezinnen blij kunnen maken met een onvergetelijk bezoek, zodat ook deze kinderen de volgende dag op school kunnen vertellen wat zij van Sinterklaas hebben gekregen.

Hoe kunt u helpen?

* boek een huisbezoek, bedrijfsbezoek of schoolbezoek van Sint en zijn Pieten via de website (www.fantasiecompagnie.nl) zodat de stichting geld verdient om de actie te bekostigen

* koop tickets voor De Grote Sinterklaasshow in Theater Castellum zodat wij in staat zijn om 100 tickets weg te geven

* doneer speelgoed, schoolspullen, spellen, etc. om cadeau te geven tijdens de huisbezoeken (inleveren bij MAX, Olympiaweg 2a)

* doneer via de crowdfunding zodat de Fantasie Compagnie alle bijkomende kosten kan betalen (www.whydonate.nl/fundraisi…/een-sint-voor-ieder-kind)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden