De blije winnaars.
De blije winnaars. (Foto: )

Basisschool De stromen locatie Batenstein wint JOGG Challenge 2019

Afgelopen maandag was de finale van de JOGG-Challenge (Jongeren Op Gezond Gewicht) 2019 op de Hogeschool Leiden. Onder leiding van Pabo sportklas studenten hebben klassenvertegenwoordigers, twee uit elke groep, weken lang hard gewerkt aan hun idee om jongeren op gezond gewicht te brengen.

De klassenvertegenwoordigers hebben drie masterclasses gevolgd, waarin zij o.a. geleerd hebben over gezonde voeding, zij hun eigen slogan hebben verzonnen en hebben leren presenteren. Maandag 7 oktober 2019 was het zover, de grote finale. De klassenvertegenwoordigers kregen drie minuten de tijd om hun idee te pitchen. Er kwamen leuke en uitgewerkte ideeën voorbij, waar uit je merkte dat de leerlingen heel hard hun best hebben gedaan om zo origineel mogelijk te zijn. Na een moeilijk en lang overleg heeft de jury uiteindelijk een winnaar gekozen.

De winnaars zijn ........

De winnaars zijn Suze en Amy van basisschool De stormen uit Alphen aan de Rijn met THE WALKING GAME. Hun idee is een armband waarmee je de wereld en het heelal rond kan lopen. In de armband zit een usb aansluiting en een stappenteller. Door veel en vaak te lopen maak je kilometers die de armband opslaat. Even de usb in de computer en hopla je kan door verschillende landen lopen. Als alle werelden zijn doorlopen, is er een extra wereld, namelijk het heelal. Het spel is niet alleen goed voor de gezondheid maar je leert ook nog over de wereld en het heelal. De finale was al met al een groot succes!

De winnaars zijn naar huis gegaan met een hele mooie trofee en een groot buitenspeelpakket voor de hele klas/school. Voor de klassenvertegenwoordigers van de andere groepen/scholen was er nog een mooie medaille. Alle leerlingen hebben super mooie ideeën bedacht maar helaas kan er maar één idee winnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden