Burgemeester Kaag en Braassem opent atelier Maaike Bloemsma

Afgelopen weekend opende de burgemeester Kaag en Braassem het atelier van kunstenares Maaike Bloemsma. In haar atelier wil zij mensen en lotgenoten met creatieve methodes en middelen begeleiden naar een volgende stap naar herstel en heling van hun trauma's. Eerder deze maand verhandigde kunstenares Maaike Bloemsma het eerste exemplaar van haar boek Durven Kijken aan Karin Bloemen. Het boek is het eerste misbruikverwerkingsboek van Nederland. Schrijfster Maaike Bloemsma vertelt: "In eerste instantie schreef ik dit boek voor mijzelf, ter verwerking, maar door alle reacties besloot ik het te herschrijven, zodat ik met dit boek mensen kan inspireren dergelijke trauma's te verwerken."

Eén op de drie Nederlanders krijgt te maken met seksueel misbruik
Omdat er in Nederland één op de drie mensen te maken heeft of krijgt met seksueel misbruik, is er bij de verwerkingsprocessen nog heel veel werk te verrichten. De wens van kunstenares Maaike Bloemsma is om hier haar steentje aan bij te dragen. In haar jonge jaren heeft ze te maken gehad met seksueel misbruik. Zij deed de opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies en schreef aan de basis van haar nieuwe boek. Tijdens het voltooien van haar boek Durven kijken werd er ook gebouwd aan het nieuwste atelier van Leimuiden. Vanuit dit atelier wil ze graag psychologen en coaches ondersteunen door mensen die al met hun verwerkingsproces bezig zijn een volgende stap te laten zetten.

Maaike Bloemsma – kunstenares en schrijfster van het boek Durven kijken, het eerste misbruikverwerkingsboek van Nederland, dat dit weekend werd gelanceerd in het atelier dat die middag werd geopend door burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem.

Meer informatie: http://www.bloemsmacreatieveverwerking.nl/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden