Aarlanderveen gaat voor het eerst in de historie in de derde klasse voetballen.
Aarlanderveen gaat voor het eerst in de historie in de derde klasse voetballen. (Foto: Ed Nagtegaal)

De voetbalcompetitie gaat nu voor iedereen draaien

Theo van Egmond

De clubs in de Hoofdklasse zijn al enige weken bezig, maar komend weekeinde starten ook de andere verenigingen met de competitie. Op zaterdag is er geen tweedeklasser meer in de regio en behoort Aarlanderveen, samen met Alphia, TAVV en Nieuwkoop tot de hoogst voetballende clubs.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tussen TAVV en Oegstgeest zat vorig seizoen nog twee klassen verschil. Deze twee spelen op de openingsdag in Ter Aar tegen elkaar. Aarlanderveen begint met een uitwedstrijd tegen FC Oudewater en krijgt de week erop visite van TAVV. Ook dat is een duel tussen clubs die vorig seizoen nog twee niveaus van elkaar verwijderd waren. De vierde klasse A bevat maar liefst zes clubs uit het verschijningsgebied van het Alphens Nieuwsblad. Voor Bernardus, Hazerswoudse Boys, Kickers'69, Koudekerk, MMO en Woubrugge wordt het een interessant seizoen. Bernardus en MMO stapten over vanuit de zondag, net als SJZ. FC Boshuizen blijft op zondag voetballen, maar heeft nu ook een zaterdagteam in het leven geroepen. MMO – FC Boshuizen is op de openingsdag een aardig affiche. Alphense Boys is min of meer weggestopt in de vierde klasse B. Daarin verblijven ook NSV'46, Sportief, Zevenhoven en Zwammerdam en het kan dus best een leuke competitie worden. Deze afdeling bestaat uit dertien teams omdat Rijnstreek op het laatste moment besloot het eerste elftal in de reserveklasse te laten uitkomen. NSV'46 moet daardoor een week wachten alvorens aan de competitie te kunnen beginnen. Alphense Boys begint met een thuiswedstrijd tegen Sportief. Degradant Zwammerdam krijgt visite van Siveo'60.

Promovendus ROAC krijgt in 1B onder meer te maken met TAC'90, de club die in de klasse van Rijpwetering Oud Ade Combinatie kampioen werd. Ook FC Boshuizen is een van de opponenten in deze ogenschijnlijk zware klasse. DOSR en Altior krijgen in 2C te maken met drie promovendi, ASC, Wilhelmus en HMSH. WVC en Nicolaas Boys acteren in 3A. Ze krijgen te maken met voor hen vreemde clubs en worden regelmatig richting Haarlem gestuurd. AVV Alphen moet er in 3B wat van zien te maken tegen clubs die niet met bussen vol naar Alphen afreizen. De meeste tegenstanders komen overigens uit de voormalige derde klasse hoog terwijl Alphen zelf aangewezen was met meehobbelen in de derde klasse laag.

Debuut Abdu

Abdou Harroui maakte twee jaar deel uit van de jeugdopleiding van Alphense Boys toen hij door Sparta werd ingelijfd. Vorige week maakte hij zijn debuut in Jong Oranje in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Cyprus. Acht minuten deed hij mee.

Programma

Zaterdag 21 september:
Capelle-ARC; Zevenhoven-Rohda'76; Zwammerdam-Siveo'60; Alphense Boys-Sportief; Woubrugge-Meerburg; Roodenburg-Bernardus; MMO-FC Boshuizen; Hazerswoudse Boys-Kickers'69; Koudekerk-LSVV'70; VVSB-Nieuwkoop; Alphia-Be Fair; FC Oudewater-Aarlanderveen; TAVV-FC Oegstgeest; Hollandia-Alphense Boys (zondag)

Zondag 22 september: ROAC-Olympia (G)
Alphen-Kethel Spaland
Spaarnwoude-Nicolaas Boys
DOSR-Wippolder
Altior-Teylingen.

Bahlmann's topscorerslijst

In de topscorerslijst veranderde er niets. Zowel ARC (0-3 tegen DHSC) als Alphense Boys (0-2 tegen JOS) verloor en dus blijft Kees Tol van Alphense Boys met 6 punten aan de leiding. Thom Nouwens is de nummer twee met 1,5. Komend weekeinde komen ook de andere 'Alphense' clubs in actie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden