Foto: Foto:

De Glazen Bol

Theo van Egmond

Niet iedereen is er even blij mee, want de jaarlijkse Glazen Bol haalt in veel gevallen toch het een en ander weg van de spanning. Vooraf weten hoe het in de competitie hoogstwaarschijnlijk zal gaan is niet echt de bedoeling natuurlijk. Anderen, zoals clubbestuurders, trainers en ook wel spelers zijn er wel blij mee.

Zij weten hoe ze er aan toen zijn en kunnen zich alvast voorzichtig richten op de voetbaljaargang 2020/2021. Moeten we sparen voor een kampioensfeestje, zullen we alvast op zoek gaan naar een nieuwe trainer? Moet ik op zoek gaan naar een nieuwe club?
Wellicht dat de voorspellingen van de Glazen Bol helpen bij het beantwoorden van die vragen. Nooit eerder was de Bol zo duidelijk als deze keer in de zaterdag vierde klasse B.
Alphense Boys gaat namelijk zeer overtuigend kampioen worden. Alvast van harte!
Zevenhoven, Zwammerdam en NSV'46 gaan de posities vier tot en met zes innemen.
In 4A kan Hazerswoudse Boys aan het eind van het seizoen feest vieren. De titel is dan binnen.
In deze ogenschijnlijk toch vrij zwakke klasse komen Kickers'69, Woubrugge, Koudekerk en Bernardus niet verder dan de plekken zes tot en met negen. MMO kan ook op zondag niets laten zien en eindigt als nummer twaalf. Een klasse hoger, 3A, gaat volgens de Bol Aarlanderveen grandioos verrassen. Echt waar, de club wordt opnieuw kampioen. Sensationeel!
Nieuwkoop gaat leuk meedoen en komt als vierde over de meet. Alphia finisht twee plaatsen lager, zesde dus en TAVV is als de nummer acht geen hoogvlieger.
In de eerste klasse B krijgt promovendus ROAC het zwaar, maar overleeft toch: negende. DOSR blijft in 2C steken op plaats zeven.
Altior moet voor handhaving knokken en komt als twaalfde over de meet.
In 3A reikt Nicolaas Boys niet verder dan positie tien. Dat is altijd nog hoger dan WVC, de club die als laatste jaar als zelfstandige op plaats dertien terechtkomt. In 3B lukt het Alphen niet om de derde klasse te ontvluchten. Daarvoor is plaats zeven niet genoeg. De meeste moeite had de Bol met de uitkomsten van ARC en Alphense Boys. Na veel gepruttel en gebruis blijkt dat ARC net aan verwijderd blijft van de onderste vier plaatsen. Door als twaalfde te finishen is de club in ieder geval verzekerd van nog een jaar Hoofdklasse. Ook Alphense Boys blijft na de jaargang 2019/2020 nog tenminste een jaar hoofdklasser. Een tegenvallende vijfde plaats is het eindresultaat. De ambitieuze doelstelling om hel rap de derde divisie binnen te stappen blijft dus een ambitie.
Ik zou zeggen: Als de Bol niet al te optimistisch is over uw cluppie, wordt niet kwaad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden