Foto:

30e taptoe was een feest!

Afgelopen zaterdag heeft de 30e editie van 'TAPTOE ALPHEN' op het Stadhuisplein met o.a. korpsen die deelnamen een het Wereld Muziek Concours plaatsgevonden. Vanaf 20.00 uur waren in het centrum van Alphen bekende klanken te horen en fantastische shows te zien. Degenen die dit evenement al zittend wilde volgen, kochten een kaartje en zagen de korpsen frontaal voor zich optreden. Alle andere plekken van het Stadhuisplein waren rijen dik bezet om dit prachtige programma gade te slaan.

Alphen a/d Rijn - Onder enorme belangstelling traden de wereldkampioen Floraband uit Rijnsburg; het senioren- en jeugdkorps van de Rijnmondband uit Schiedam; Marchingband Victory uit Den Haag en het Showcombinatiekorps DSS & Con Brio uit Alphen op. Dat de Floraband zich terecht een wereldkampioen mag noemen bleek zeker waar omdat hun Britian show op veel waardering kon rekenen. Ook de Rijnmondband wist het publiek op een uitstekende manier te boeien. Zij werden in het programma voorafgegaan door de Victoryband die swingend de handen op elkaar kreeg.

Het jeugdkorps van de Rijnmondband liet zien dat muziek maken van jongs af aan een leuke tijdsbesteding is.
In de finale werd het traditionele taptoesignaal en Wilhelmus voorafgegaan door "Amazing Grace" uitgevoerd door 2 doedelzakspelers die ín 'fulldress' bijdroegen aan een fantastische avond in een echte taptoesfeer.

De Stichting Taptoe Alphen a/d Rijn (STAR) kan terugkijken op een prachtige jubileumeditie die volgend jaar vast en zeker een vervolg krijgt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden