Jim Carter als Charles Carson in Downton Abbey.
Jim Carter als Charles Carson in Downton Abbey. (Foto: Jaap Buitendijk)

Downton abbey in premiere in theaterzaal castellum

Normaal gesproken gaat in de Fonds Alphenzaal van Castellum het doek op voor toneelgrootheden als Anne Will Blankers en Bram van der Vlugt. Afgelopen donderdag schoof het adellijk blauwe toneeldoek opzij voor de langverwachte filmpremière van Downton Abbey.

Na een lange stilte rondom het wel en wee van de adellijke familie Crawley en haar personeel komt er met deze speelfilm voor de fans een eind aan het wachten. Door het grote aantal bezoekers dat Castellum in de eerste week reeds ontving, raadt de bioscoop aan tijdig kaarten te reserveren.

Na het einde van de populaire serie Downton Abbey, vielen de fans in een zwart gat. Vier jaar na de laatste aflevering is de familie Crawley met haar personeel dan eindelijk weer terug. Met de film keren ook de bekende gezichten terug naar het beroemde landgoed. Zo zijn Maggie Smith, Hugh Bonneville en Elizabeth McGovern ook op het grote scherm te zien. Daarnaast schittert ook Jim Carter weer in de rol van de gepensioneerde butler Carson. Hij keert voor eenmaal terug in huize Downton Abbey nadat bekend is geworden dat er onverwachts hoog bezoek komt. De koning en koningin van Engeland komen namelijk langs. Het verhaal speelt zich af in 1927.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden