Een groene zendmast
Een groene zendmast

Familie Corts zet tijdens Global Mitochondrial Awareness Week Alphense zendmast in groen licht

In de derde week van september wordt de wereldwijde Mitochondriële Awareness Week gehouden. Dat is een week waar extra aandacht wordt gevraagd voor mitochondriële ziekten ook wel energiestofwisselingsziekten genoemd.

Energiestofwisselingsziekten zijn ongeneeslijk en nog niet zo bekend bij het grote publiek. Meer bekendheid genereren maakt de weg vrij voor meer draagvlak voor onderzoek naar een medicijn dat van levensbelang is. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar en de meeste worden nooit volwassen.

Joyce Corts overtuigde EDBAlphen om de Alphense zendmast van 14 september tot en met 21 september in het groene licht te zetten. De kleur groen en de "Green Ribbon" zijn onlosmakelijk verbonden met deze ziekte en worden al jaren wereldwijd ingezet om aandacht te vragen voor de ziekte in al haar aspecten. Joyce en Marcel Corts hebben een dochter met deze vreselijke ziekte. 23 juni initieerden zij de 400 van Energy4All waarbij 27 wielrenners 400 km om het IJsselmeer in 1 dag volbrachten. Daarmee is een bedrag van ruim 80.000 euro opgehaald en nog steeds worden er donaties gedaan. https://actie.energy4all.nl/project/de-400-van-energy4all

Stop Energiestofwisselingsziektes nu!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden