Foto:

Streetwise op de Oranje Nassau school

Op 13 september vindt ANWB Streetwise plaats, een spannend verkeersprogramma bij basisschool Oranje Nassau. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

Zwammerdam - Oranje Nassau vindt het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het verkeer niet alleen afhankelijk bent van je gehoor. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

Bij Trapvaardig oefenen de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De les wordt in het leslokaal met een theoretische inleiding gestart.

Wethouder van Velzen (Alphen aan den Rijn) opende deze verkeerslessen door actief het uitdagende parcours op het schoolplein, samen met 2 leerlingen uit groep 7/8, te fietsen. Dit gebeurde onder toeziend oog van alle andere leerlingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden