Supercup waterpolo - AZC Alphen Heren 1

In de openingswedstrijd van het seizoen speelt het herenteam van AZC Alphen om de eerste prijs van het nieuwe jaar. Het is de wedstrijd om de Supercup. De ploeg van de nieuwe trainer/coach Hans van Zeeland neemt het op tegen de regerend landskampioen UZSC (Utrecht). De wedstrijd is zondag 22 september in zwembad Aquarijn. Tijdstip van aanvang is 17.00 uur.

AZC Alphen speelt deze wedstrijd met een flink aantal nieuwe spelers. Naast de spelers uit eigen opleiding Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Stan de Mey, Dano de Mey en Sven Schoonderwoerd zijn Jacopo Mandolini en Laszlo Nagy vertrouwde namen in het team. De versterking komt dit seizoen van de Hongaarse oud-AZC-speler Adam Maklari, hij komt over van het Leidse ZVL-1886. Verder heeft AZC een Italiaan en drie Kroaten aangetrokken, waaronder een doelman en een mid-voor.

Ervaren coach
Ook heeft de herenselectie van AZC Alphen spelend in de eredivisie zich versterkt met de zeer ervaren coach Hans van Zeeland. Hij volgt daarmee de combinatie Nemanja Stevanovic-Ron van der Wild/Mick van den Bree.Van Zeeland heeft zowel als speler, tweemaal Olympische Spelen, en als coach oa als bondscoach van de Nederlandse heren selecie zijn sporen verdient.

De damesfinale tussen Widex GZC Donk (Gouda) en Polar Bears (Ede) is eveneens in zwembad AquaRijn en zal starten om 15.00 uur. Toegang is € 5,- voor beide wedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden