De historische bussen van Maarse & Kroon trokken veel bekijks tijdens hun route door de verschillende dorpen van de gemeente.
De historische bussen van Maarse & Kroon trokken veel bekijks tijdens hun route door de verschillende dorpen van de gemeente. (Foto: )

Nostalgie terug in Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM – De nostalgie was zaterdag 14 september even terug in Kaag en Braassem. De historische bussen van Maarse & Kroon trokken veel bekijks tijdens hun route door de verschillende dorpen van de gemeente. Ze brachten in het kader van Open Monumentendag vele enthousiaste bezoekers naar de deelnemende monumenten.

Er deden in totaal ruim twintig monumenten mee in gemeente Kaag en Braassem en deze konden, mede door de historische bussen én het mooie weer, weer vele bezoekers verwelkomen. De bezoekers waanden zich aan boord van de historische bussen voor even vijftig jaar terug in de tijd. Ook de jongste bezoekers genoten zichtbaar van de bussen, die zij nog nooit gezien hadden.

Geschiedenis van Kaag en Braassem

Gidsen vertelden over de geschiedenis van de dorpen en de monumenten op de route. Wethouder Petra van der Wereld nam gedurende één ronde de uitleg voor haar rekening en kon tot haar verbazing op een zeer volle bus rekenen. 'Wat een goed idee, ik vond het ontzettend leuk om dit mee te mogen maken. Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij!' aldus de wethouder na afloop van haar tour.


Historische boot

De route liep van Rijpwetering naar Roelofarendsveen, Oude Wetering, Leimuiden, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Hoogmade en terug naar Oud Ade. De laatste stop van de route was de Sint Bavokerk in Oud Ade, die haar 150-jarig bestaan vierde met een bijzondere tentoonstelling over alle pastoors die de kerk ooit gekend heeft. Schuin tegenover de kerk stapten vele bezoekers in een historische boot, die hen over het water bracht naar monumentale woonboerderijen en een boomgaard aan de Zwarteweg. Deze leuke toevoeging kon ook op enthousiaste reacties rekenen. Al met al een zeer geslaagde dag, met vele enthousiaste bezoekers. De organisatie wil iedereen die meegewerkt heeft aan deze succesvolle dag, hartelijk bedanken.

Op de hoogte blijven van leuke evenementen in de regio? Kijk op www.rondomkaagenbraassem.nl of volg op facebook.com/RondomKaagenBraassem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden