Foto: Peter van Stralen

Expositie Galerie Alphen Art 20-9 t/m 24-10

Van vrijdag 20 september t/m donderdag 24 oktober biedt Galerie Alphen Art in De Aarhof ruimte aan een nieuwe expositie van acht heel diverse kunstenaars. De expositie opent 20 september om 19.00 uur.

Alphen aan den Rijn - Peter van Stralen beschouwt zichzelf als een tweedimensionaal beeldhouwer die werkzaam is in het grensgebied tussen fotografie en beeldende kunst. Hij koestert een diepe bewondering voor danseressen, omdat zij in staat zijn kracht en schoonheid op een natuurlijke manier met elkaar te verenigen. Daarom heeft hij ervoor gekozen om de vrouwelijke lichaamsvormen vanuit een ander perspectief te belichten: noch alledaags, noch erotisch, maar eerder merkwaardig.

Na de publicatie van zijn eerste fotoboek 'FIGUREN' heeft hij geprobeerd, de vrouwelijke lichaamsvormen nog wat verder te vervreemden dan dat al in 'FIGUREN' het geval was. De foto's uit deze nieuwe serie noemt hij nu: 'ODD BODIES'.

Liesbeth Hensels maakt handvormen van keramiek voor decoratief gebruik. Voor haar keramiek haalt ze haar inspiratie uit de natuur, het strand en de zee. Hieruit komen de series onderwaterwereld en zaaddozen voort. Ze maakt ook graag keramiek met toevoegingen van een ander materiaal zoals papier, wol, metaal en glas. Dit wordt zowel gebruikt bij vormen uit de natuur, maar het kunnen ook objecten zijn als kommen, schalen en fantasie-objecten. Haar meest recente werken (Cocons) zijn gemaakt van porselein papierklei die ze zelf heeft gemaakt

Leonne Baane volgde een driejarige masterclass bij Gerard Huysman en Ton Steenbergen in realistisch schilderen bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Naast secure, supergeconcentreerde realistische schilderen kiest ze soms voor wat vrijer werk met haar figuratieve schilderijen. Haar onderwerpen zijn portretten, kinderen en stillevens.

Annelies van Wijk-Lammers heeft vele jaren les gehad van verschillende docenten in het huidige Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Voor haar is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron. Dit is terug te zien in haar landschappen waarbij de wisselende seizoenen haar blijven boeien. Haar werk is realistisch en impressionistisch tegelijk.

Barbara Lancel is autodidact. Ze werkt met pastel en pastelpotloden. Ze is een jaar geleden begonnen met watermixable oilpaint. Na een periode van huisdieren is ze overgestapt naar Wildlife. Na een bezoek aan Afrika maakt ze olieverfschilderijen over wildlife vanuit haar eigen referentiemateriaal.

Heleen van Stratum maakt dierfiguren op schaal in brons. "Ik geniet ervan om klei, steen of was – dus materie – met m'n handen te voelen. Een beeld is pas klaar als ik het van binnen voel." Buiten dat er voor het maken van een bronzen beeld veel geduld nodig is, is het bewerkelijk, tijdrovend en vrij kostbaar. Het mooie van brons is dat het materiaal is dat ons overleeft.

Joke Zwaan volgde vele cursussen en parttime kunstacademie gedaan en is daarnaast autodidact. Ze heeft zich de afgelopen jaren verdiept in een nieuwe techniek: gieten met sterk verdunde acrylverf (Acrylic pouring). Deze techniek combineert ze met andere schildertechnieken die ze al eerder beoefende, hetgeen leidt tot een aanvulling in haar stijl van werken.

Kardia Meijer heeft zich de laatste jaren toegelegd op het schilderen van kleurrijke bloemborders, waar je een vrolijk gevoel van krijgt. Behalve verf verwerkt ze in haar schilderijen ook bloemen en bloemdelen zélf verwerkt.

Galerie Alphen Art, De Aarhof 15, Alphen aan den Rijn,
Geopend: di. t/m vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur en op koopavond en koopzondag

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden