Neem fotomateriaal mee als u dat heeft!
Neem fotomateriaal mee als u dat heeft! (Foto: )

Nieuwe Verhalentafel ronde in het Historisch Museum Haarlemmermeer

Het Crashmuseum en het Historisch Museum Haarlemmermeer geven de gelegenheid om aan de verhalentafel op de dinsdagmorgen verhalen over de oorlog te vertellen. Dinsdagmorgen 17 september starten wij in het Historisch Museum Haarlemmermeer met het eerste onderwerp: "Ervaringen van overlevenden en nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog". Deze verhalen worden gebundeld tot een boekje, opdat dit nooit meer zal gebeuren. Heeft u verhalen over die tijd…kom het vertellen.

De onderwerpen per datum zijn:De Tweede wereldoorlog in Nederland:

17 september: Ervaringen van overlevenden van W.O.2 24 september: Bezetting van Haarlemmermeer 1 oktober: Getuigenissen van crashes 8 oktober: Verzet in Haarlemmermeer 15 oktober: Onderduikers 22 oktober: Bevrijding van Haarlemmermeer 29 oktober: WederopbouwDe Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en daarna:

5 november: Hoe was de oorlog in Nederlands-Indië? 12 november: Hoe waren de oorlogservaringen in Nederlands-Indië? 19 november: Bersiap periode in Nederlands-Indië, de vrijheidsstrijd van de Indonesiërs 26 november: Politionele acties 3 december: Repatriëring naar Nederland en hoe was de ontvangst? 1 januari: Wederopbouw 21 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari zijn ook verhalentafelochtenden

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum '40-'45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Meer berichten