Adopteer een orgelpijp!
Adopteer een orgelpijp!

Pijpenactie ‘Vol op het orgel’ gestart voor grondige restauratie Steinmeyer orgel

Alphen aan den Rijn  – Een van de weinige authentieke Steinmeyer-orgels in Nederland staat sinds 1922 in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Vanaf januari 2020 zal dit orgel een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen meer liefst €150.000,-.

Stichting Vrienden van de Adventskerk is daarom een orgelpijpactie gestart om zoveel mogelijk gelden op te halen.

"We zullen alle registers open moeten trekken om dit bedrag middels de actie "Vol op het orgel" op te halen," aldus Jan de Kruijf voorzitter van de stichting. "We gaan de komende maanden met vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren om de actie zoveel mogelijk onder de aandacht van het publiek te krijgen. Zo starten we op monumentendag met het uitdelen van informatiefolders en kan men de kerk bezoeken. Nu het orgel nog intact is, kan men zelfs komen luisteren naar dit prachtige instrument. Tijdens de Jaarmarkt is de kerk ook open en kan men orgelpijpen adopteren."

Het Steinmeyer orgel is een fraai kolossaal toetsinstrument, ook wel de koning onder de instrumenten genoemd. Dit orgel heeft in totaal 2360 pijpen, welke allemaal geadopteerd kunnen worden. Er zijn pijpen te adopteren voor €25, €50 en €100 per stuk. Adoptie van een heel register van 56 pijpen valt ook in het adoptieplan.

"Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden en dat de actie daarom zeer succesvol zal zijn," zegt Jan de Kruijf.

Meer informatie over de actie is te vinden op: www.vriendenvandeadventskerk.info/orgelactie

Meer berichten