supermarktsafari

Mensen met diabetes , hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen moeten veel bewegen en gezond eten. Het valt niet mee om bij de dagelijkse boodschappen gezonde keuzes te maken. Soms denk je gezond te eten, maar blijkt dat bij andere beschouwing niet zo te zijn.

Om mensen met diabetes en hart- en vaatziekten te helpen hebben de organisatie van eerstelijns hulpverleners, Alphen Op Een Lijn, en supermarkt Jumbo Ten Brink Food Herenhof de handen ineen geslagen. Als uitbreiding van de Prismacursus, een cursus die mensen met een chronische ziekte helpt beter met hun ziekte om te gaan door het vergroten van kennis, vindt op 19 september van 14 tot 16 uur een supermarktsafari in de Jumbo Jumbo Ten Brink Food Herenhof plaats voor de deelnemers aan de cursus.

Tijdens deze 'safari', die begeleid wordt door een diëtiste en door voedingsdeskundige chef Joop van de Beek, leren mensen de informatie op verpakkingen beter te begrijpen om zo de juiste keuzes qua voeding te maken. Hoe stel je een gezonde maaltijd samen? Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor de betreffende ziekte? De safari eindigt met een kookdemonstratie van Joop in het Ten Brink Foodcafé waarbij men gezonde recepten mee naar huis krijgt. Bij gebleken succes gaat deze safari regelmatig plaatsvinden.

Meer berichten