Foto: Foto:

20 van Alphen

Theo van Egmond

De Stichting Twintig van Alphen heeft sinds 1 juli een nieuwe voorzitter. Na zeven jaar heeft Arthur Bosua de hamer overgedragen aan Ronald Verkade. Onder leiding van Boshua heeft de 20 van Alphen een enorme groei doorgemaakt. De vijftigste editie in 2015 haalde een recordaantal deelnemers van bijna tweeduizend. Het doel was toentertijd om het aantal zien op te voeren naar tienduizend, maar dat lukte niet en zal ook niet meer gehaald worden. Daar is men binnen de organisatie niet rouwig om, het is wel goed zo. Arthur wist ook een volwaardig bestuur te vormen, waarin de acht leden ieder hun eigen kerngebied hadden. Een betere coördinatie in de uitvoering was daarvan het prettige gevolg.

Op een gegeven moment werd om diverse redenen besloten geen dure buitenlandse toppers meer naar Alphen te halen. Andere doelstellingen om er toch nog een internationale topwedstrijd van te maken werden niet gehaald, maar de sleet kwam er toch bepaald niet op. De internationale openingsklassieker van het wegseizoen is de 20 al lang niet meer, maar nog steeds wel een uitstekend georganiseerd evenement voor lopers van alle leeftijden en ook voor de nationale toplopers, voor zover daar tegenwoordig nog van gesproken kan worden.

Gelukkig blijft Arthur nog wel heel duidelijk aan de 20 verbonden. Hij blijft binnen het bestuur verantwoordelijk voor de functie Marketing en Communicatie, een functie die hij er overigens al bij deed. Een goede zaak, want Arthur Bosua barst van de contacten in de ondernemerswereld en is geliefd bij sponsors. Hij is immers een man die afspraken altijd nakomt en de sponsors als het even kan ook verwent. Opvolger Ronald Verkade is een zelfde type. Hij is bepaald geen groentje als het om organiseren gaat. Tien jaar lang was hij voorzitter van het Alphense Vakantiespel en in juni stond hij nog aan het hoofd van de organisatie van AAV'36 bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek. Dat evenement verliep vlekkeloos.

Ronald had eigenlijk al langer de wens om ooit nog eens het voorzitterschap van de Stichting Twintig van Alphen op zich te kunnen nemen. Die wens is nu dus in vervulling gegaan. Gelukkig dat Arthur nog een belangrijke functie blijft vervullen. We zullen hem dan ook nog steeds regelmatig blijven zien bij de diverse borrels voor de sponsors en andere bijeenkomsten met een drankje en een hapje. Arthur is namelijk ook levensgenieter. Eigenlijk is de nieuwe rolverdeling binnen het bestuur zo gek nog niet. Integendeel zelfs. Beide heren hebben bijzondere kwaliteiten en het bestuur van de stichting lijkt er op deze manier alleen maar sterker op geworden, zonder daarbij de andere leden iets te kort te doen. Tot zover bedankt Arthur voor de meer dan prettige samenwerking en er zal wat dat betreft niets veranderen denk ik.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden