Cees Romijn, Nieuwkoop,
Cees Romijn, Nieuwkoop, (Foto: )

Wiedewiedewiet

Cees Romijn

Ik ben het allemaal even kwijt. Het kan komen door het lekkere warme weer van de afgelopen weken. Zonnesteek? Nou nee, maar misschien bij anderen wel. Want er gebeuren namelijk rare dingen. Lees even mee. Roken is slecht voor een mens. Dat wordt ons al jaren voor gehouden. Je kunt er een ernstige ziekte mee oplopen. Er aan dood gaan zelfs. Dat zou verboden moeten worden. Nee joh, dat roken bedoel ik.

Daarom is de accijns op tabaksproducten torenhoog en mag je bijna nergens meer roken. Zelfs niet als je staat te wachten op het openbaar vervoer. Fout. Mag niet. Je zou al die wachtenden om je heen eens op een idee kunnen brengen om, uit verveling, ook maar te gaan roken. Miljoenen euro's worden uitgetrokken om mensen te laten afkicken van het rookverslaving. Misschien is dat DE reden dat we in Nieuwkoop aan de drank zijn gegaan. Drie glazen per Nieuwkoper per dag, heeft het CBS berekend. Tsja, je moet toch wat? Vroeger was alleen drinken slecht en kon je gewoon lekker paffen. Nu is het andersom. Of toch niet? Nou dan raak je het spoor wel bijster.

Om het nog wat ingewikkelder te maken kan je in het jaar 2021 legale wiet kopen. Nederwiet is dan alles wat je ziet! Om de criminelen dwars te zitten. Die boeven tikken eenvoudig het geld binnen dat de overheid graag zelf wil hebben. Maar van de politie is een tandeloze tijger gemaakt, die alleen snelheids- en parkeerovertredingen mag opschrijven. Ze kunnen of mogen alleen maar achter de feiten aanlopen en vooral de privacy respecteren. Dat blijkt uit veel rechtszaken. Maar als je veel geld hebt, dan kan je ook een dure advocaat inhuren. Die laat dan de Officier van Justitie alle hoeken van de rechtszaal zien. Dit tot groot vermaak van de criminelen. Triest.

De minister wil ook weten wat legaal gekweekte en in een laboratorium geteste wiet betekent voor de volksgezondheid, ja ja. Nog een extra toegevoegd gezondheidsaspect: er mogen in die rijksgekweekte wiet en hasj geen zware metalen en gewasbeschermingsmiddelen zitten. Gelukkig maar. Natuurlijk wil en zal de overheid in de nabije toekomst accijns en BTW hoog over de legale wiet berekenen; dat zijn ze echter vergeten te melden in het persbericht.

Jammer is het dat geen enkele plaats in onze regio mee doet aan de proef. Wij gaan hier nog wel even door met die 'illegale zooi'. Het is per slot van rekening overal te koop. Iedereen voelt op de klompjes aan dat de proef wel zal slagen. Velen gaan gewoon weer lekker roken. Kan je nog een shagje draaien? Naast shag, hasj en wiet nemen er nog een neut of een pilsje bij. Plakje spacecake bij de koffie? Hoehee. Alleen voor de sfeer, weet je wel. Lekker stoned. Oude tijden herleven. Tof man. De tijd van de flowerpower. Gezellig toch? Niets nieuws onder de zon. Beginnen we gewoon weer van voor af aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden