Alphen (in het wit) kon niet winnen van Nicolaas Boys.
Alphen (in het wit) kon niet winnen van Nicolaas Boys. (Foto: Verel Fotografie)

Ook Katwijkse Rijnvogels kunnen ARC niet verslaan

Theo van Egmond

Op sportpark De Kooltuin was thuisclub FC Rijnvogels de favoriet. In april werd de ploeg weliswaar in eigen huis uitgeschakeld door ARC in het bekertoernooi, maar zo'n verrassing zou toch niet voor een tweede keer plaatsvinden zeker?

ALPHEN AAN DEN RIJN – De fusieclub (KRV en MVKV) wil graag de grote plaatsgenoten Katwijk en Quick Boys achterna, maar kan qua financiën bij lange na nog niet op tegen die gerenommeerde buurtgenoten. Een nieuwe nederlaag zat er niet in, maar een overwinning evenmin. Met een grote dosis inzet lukte het de mannen van Mark Evers om het verschil in kwaliteit te compenseren. Het bleef 0-0 in Katwijk en dat mag een uitstekende prestatie genoemd worden van de promovendus. Het was uiteindelijk een juiste uitslag omdat de gastheren er niet in slaagden om de uitstekend functionerende defensie te verschalken en omdat de gasten niet in staat bleken om hetzelfde te doen aan de overkant. Overigens ontbrak de naam van Thom Nouwens op het wedstrijdformulier. Hij was niet fit. Hierdoor kon een basisplek ingeruimd worden voor Maurits Splinter. Zaterdag komt DHSC op bezoek, de club van de familie Sneijder, die vorig seizoen kampioen werd in de eerste klasse A, waarin ARC tweede werd en via de nacompetitie ook promotie wist af te dwingen. ARC verloor in die voetbaljaargang twee keer van de Utrechtse fusieclub. DHSC startte met een 2-1 nederlaag bij Capelle, gevolgd door een 5-3 thuiszege op Spijkenisse.

Nicolaas Boys – Alphen was een aardig affiche in het bekertoernooi. Het werd inderdaad een alleraardigste wedstrijd die de thuisclub met 4-3 won. Dat lijkt een moeizame zege, maar dat viel reuze mee. Nicolaas Boys, sterk verjongd, stond ver in de tweede helft op het kunstgras bijveld in Nieuwveen met 4-1 voor. De bezoekers pasten zich in die fase goed aan aan de omstandigheden, ze aren net als de vele laag overkomende vliegtuigen geen hoogvliegers. De Alphense goal werd geproduceerd door Ferry van Leeuwen. Vanaf de strafschopstip maakte Jan de Lange er nog enigszins een wedstrijd van. Na zijn goal ging Alphen vol op de aanval spelen. Toen Justin van der Berg met een fenomenale goal voor de 4-3 tekende leek het nog te kunnen, maar zover liet Nicolaas Boys het niet komen. Overigens lijkt de selectie van Alphen-trainer Rob de Lange er ten opzichte van vorig seizoen wel op vooruit te zijn gegaan. Zeker als het om de mentaliteit gaat.

Wim Crama overleden

Op 31 augustus is Wim Crama op 78-jarige leeftijd overleden. Crama was een ras-Alphiaan die vanwege zijn vele inspanningen voor zijn club benoemd werd tot Lid van Verdienste. Hij was onder meer ooit voorzitter van Alphia.

Programma

Donderdag 12 september: Aarlanderveen-WDS.
Zaterdag 14 september: ARC-DHSC; Zwammerdam-GSV; Kickers'69-TAVV; Koudekerk-Alphia; Lugdunum-Alphense Boys (zaterdag) (12.00 uur); Alphense Boys JO19-Roda JC JO19 (15.15 uur); Woubrugge-Siveo'60; BSC'68-Nieuwkoop; Hazerswoudse Boys-Bodegraven; VVSB-Zevenhoven; CVC Reeuwijk-Bernardus.

Zondag 15 september: Alphense Boys-JOS/Watergraafsmeer; Hoofddorp-Altior; DOSR-RVC'33; ROAC-Foreholte; HOV/DJSCR-Nicolaas Boys.

Bahlmann's topscorerslijst

In de verloren wedstrijd bij MSC (2-1) nam Kees Tol de treffer van Alphense Boys voor zijn rekening. Hij heeft nu al vier treffers op zijn naam en gaat dus met 6 punten aan de leiding op de topscorerslijst, die pas twee namen telt. Die andere schutter is Thom Nouwens (een goal, 1,5 punt) van ARC, dat afgelopen zaterdag bij Rijnvogels doelpuntloos gelijkspeelde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden