Er is zaterdag 14 september weer genoeg te zien en te beleven op de Langeraarse braderie. Foto: PR
Er is zaterdag 14 september weer genoeg te zien en te beleven op de Langeraarse braderie. Foto: PR (Foto: PR)

40e braderie Langeraar: veel variatie

Paul Mons

Gezellig kijk-, koop- en doe-feest

De marktmeesters Wilko van der Hoorn en Simon van der Geest zijn zaterdag 14 september 's morgens om vijf uur al bezig om de markt op te bouwen en de kraamhouders hun plek te wijzen. Dan is het wachten tot dorpsomroeper Pieter de Vries zijn vertrouwde deuntje van Kapitein Zeppos door de luidsprekers laat schallen en kan de 40e braderie beginnen.

LANGERAAR - Ooit kon je op de Langeraarse braderie meedoen aan het tractortrekken en het plank liggen, of in de tent op het Nuijensplein met open mond kijken naar Ome Willem. De plaatselijke ondernemers presenteerden zich en Partycentrum Parola heette toen nog Het Parochiehuis.

Nu staan er ruim 130 kramen opgesteld. Simon van der Geest: "In januari bellen de eerste kraamhouders al overal vandaan om zich aan te melden." De Toyota-dealer zelf is met zijn bedrijf, evenals de plaatselijke elektronicazaak EP:Zwirs, tot nu toe alle jaren op de Langeraarse braderie aanwezig geweest.

De braderiecommissie heeft er met een verrassend marktaanbod voor gezorgd, dat het ook deze keer voor de bezoekers weer een gezellig kijk-, koop- en doe-feest kan worden. De brandweer is aanwezig met een crashtender, een blusreus die ingezet wordt bij vliegtuigbranden. Op het Duurzaamheidsplein kun je advies krijgen en zien hoe duurzaamheid in de praktijk werkt. Golfclub Liemeer leert je de juiste heupbeweging om een golfballetje goed te kunnen slaan en voor een nog fijnere motoriek kun je terecht bij Teken- en schilderclub Jacobswoude.

Podium Parola zorgt elk jaar voor steeds meer variatie op de braderie. Jonge en oudere artiesten, zoals de Creative Dance Creations, Theatergroep A3 en KBO-koor Ademnood treden voor het voetlicht. En als rond 16 uur De Bende van Eliënde verschijnt, zal de muzikale verwarring compleet zijn. Tussendoor is er ook een podium voor twee spannende potjes bingo (12.00 en 15.00 uur).

De inmiddels traditionele uitvoering van Heel Langeraar Bakt start om 10 uur. Dan kunnen de mooiste en lekkerste zelfgemaakte verjaardagstaarten voor de 40-jarige bij het podium worden ingeleverd. De jury zal om 11.30 uur de winnaar bekend maken, waarna de aanwezigen gratis kunnen meesmullen van al het lekkers.

Genoeg te eten op de braderie! Heb je je eerste oliebol op, dan kun je nog een broodje rivierkreeft of een bitterbal gevuld met rivierkreeftstaart bestellen. Daarbij krijg je dan meteen wat uitleg over de problematiek rond de invasie van de Amerikaanse rivierkreeft, die onze sloten kaal vreet en schade aan de oevers veroorzaakt.

Omdat het Open Monumentendag is, bestaat er ook de gelegenheid om deze dag een kijkje te nemen in de prachtige Rijnlandse Kathedraal, zoals de Adrianuskerk ook wel genoemd wordt.

De braderie staat opgesteld op en rond de Langeraarseweg en duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

www.braderielangeraar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden