Vaar mee over de Nieuwkoopse Plassen. Foto: Jan Kriek
Vaar mee over de Nieuwkoopse Plassen. Foto: Jan Kriek (Foto: Jan Kriek)

Vaar mee over de Plassen tijdens Torenschuddersfeest

Op zaterdag 14 september kun je tijdens het Torenschuddersfeest een rondvaart maken door dit unieke natuurgebied.

Nieuwkoop - Stap aan boord in de haven van Nieuwkoop en geniet van alle rust en ruimte op de Nieuwkoopse Plassen. De excursieleiders van Natuurmonumenten vertellen aan boord over de bijzondere planten en dieren die hier voorkomen. Misschien zie je zelfs een blauwe flits van een voorbijschietende ijsvogel of vang je een glimp op van een overvliegende visarend.
Turf
De excursieboot vaart langs het turfeiland. Ontdek tijdens het varen alles over turf en hoe dit ‘zwarte goud’ de Nieuwkoopse Plassen heeft gevormd. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw werd er nog turf gestoken. Nu gebeurt dat allang niet meer, maar het heeft wel een groot deel van het landschap bepaald.

Meer informatie

Op zaterdag 14 september is het feest op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Wil je meer weten over de Nieuwkoopse Plassen of de vaartochten? Bezoek de stand van Natuurmonumenten op het plein. Kaartjes voor de vaartochten kun je van tevoren boeken via de website (www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoopseplassen) of op de dag zelf bij de stand. De vaartochten starten om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden