'Hier begint het' op braderie Langeraar

Langeraar - Tijdens de braderie van Langeraar op 14 september is er ook weer een duurzaamheidsplein. Op het duurzaamheidsplein zijn meerdere instanties aanwezig die bezoekers informeren over duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen. Nieuw dit jaar is de link met klimaatspel 'HIER begint het'.

Diverse inwoners van Langeraar zijn onlangs via een brief uitgenodigd om deel te nemen aan het klimaatspel. Het spel is ontwikkeld door Stichting HIER. Op spelenderwijs worden inwoners geïnformeerd over wat wonen zonder aardgas betekent. Via dit spel vragen we ook aan inwoners hoe ze in de toekomst over duurzaamheid geïnformeerd willen worden. Met het klimaatspel wil de gemeente niet alleen de groene voorlopers, maar ook de grote groep daarachter bereiken en buurtinitiatieven stimuleren.

Hoe het werkt
Door mee te doen krijgen deelnemers inzicht in de mate van duurzaamheid van hun eigen woning, maar ook worden ze gevraagd actief contact te zoeken met hun buren. Na het invullen van een "aardgasvrij-types"-vragenlijst, kunnen deelnemers zien welke types er in hun eigen buurt wonen. Door kennis met elkaar te delen is de kans op succesvolle samenwerkingen groter. Om kans te maken op de hoofprijs van € 5000,- en andere prijzen, moeten de deelnemers dan ook samenwerken met alle teamleden.

Bent u ook benieuwd geworden naar dit initiatief? Op het duurzaamheidsplein in Langeraar zijn op 14 september ook medewerkers van de gemeente Nieuwkoop aanwezig. Daar kunt u verdere uitleg krijgen over het spel.

Meer berichten