Nu al wordt er uitgekeken naar volgend jaar naar het 10e Lipton Ice Tea Liemeer Open.
Nu al wordt er uitgekeken naar volgend jaar naar het 10e Lipton Ice Tea Liemeer Open.

Topgolf op Lipton Ice tea Liemeer Open 2019, Jeroen Bekker winnaar.

Een week voordat op The International in Amsterdam het 100e KLM Open wordt gespeeld vond op de prachtige golfbaan van G&CC Liemeer voor de negende keer een ander top-golftoernooi plaats, het Lipton Ice Tea Liemeer Open.

Ondanks de droge zomer lagen de greens en fairways van Liemeer er uitstekend bij. Maar er stond ook een forse wind, wat zorgde voor een spannende ontknoping met mooie duels in de top. Het resultaat was goede scores bovenin het klassement. Tijdens de wedstrijd konden alle resultaten via "Live scoring" in het clubhuis en op het internet gevolgd worden.

In totaal 70 deelnemers, met daarbij ook het opvallend hoge aantal van 15 dames, streden om de eer en een mooie reis naar Spanje, beschikbaar gesteld door 3D Golfvakanties. Dat de baan en omstandigheden goed waren bleek wel uit de scores van de winnaars. Bij de dames werd Tessa Eichholzt van de Amsterdamse Golfclub de winnares van de reis naar Spanje inclusief een reischeque van 150 euro. Haar uitstekende ronde van 78 slagen was meer dan voldoende om de eerste prijs voor de dames in de wacht te slepen. Haar eerste reactie was dan ook dat dit, in haar ogen, het best georganiseerde golftoernooi is op de wedstrijdkalender voor amateurs en zij komt dan ook zeker in 2020 tijdens de lustrumeditie haar titel verdedigen.

Bij de heren was het ook erg spannend. Lang leek Kay Bouman met de eer te gaan strijken. Maar een bogey op de moeilijke 16e hole maakte hem kansloos voor de begeerde titel. Het was uiteindelijk Jeroen Bekker van Golfclub de Haenen die met 7 solide parren op de laatste 7 holes de titel in de wacht sleepte. Zijn totaal van 75 slagen was drie boven de baan. De baan was dan ook top geprepareerd door de greenkeeping waarbij de snelheid van de greens alle deelnemers aangenaam verraste.

De winnaar won, naast de mooie bloemen van Mont Fleury, ook een golfreis naar Spanje en een reischeque van 150 euro beschikbaar gesteld door één van de hoofdsponsors 3D Golfvakanties.

In een eerste reactie meldde de winnaar dat de greenkeepers wel heel erg goed werk hebben verricht door de baan, ondanks het vele water dat er de dagen ervoor gevallen was, in zo'n uitstekende staat te krijgen, hetgeen door alle deelnemers beaamd werd.

Er werd tijdens het Lipton Ice Team Liemeer Open 2019 ook een extra prijs beschikbaar gesteld. Marcel de Bruin sloeg op hole 14 de neary, de bal lag op slechts 1,5 meter van de vlag. Aankomende donderdag mag hij het op het KLM Open het opnemen tegen tegen de golfpro's tijdens Beat the Pro op hole 13.

Zo eindigde de negende editie van het Lipton Ice Tea Liemeer Open met alleen maar stralende gezichten en was het, mede dankzij de 30 vrijwilligers, een groot succes.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.liemeeropen.nl en nu al wordt er uitgekeken naar volgend jaar naar het 10e Lipton Ice Tea Liemeer Open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden