'ARC verraste door Alphense Boys te verslaan'.
'ARC verraste door Alphense Boys te verslaan'. (Foto: Paul Bahlmann)

ARC wint derby tegen hoger aangeslagen Alphense Boys

Theo van Egmond

Op het veld van Alphense Boys wist ARC de derby tegen de andere Alphense hoofdklasser met 2-0 te winnen. De voetballiefhebbers die een bezoek aan sportpark De Bijlen verkozen hadden boven een avondje Ajax – PAOK voor de buis viel er alleen in de eerste helft enigszins te genieten. Toen was nog sprake van een lekkere pot voetbal.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Zoals zo vaak bij wedstrijden in de voorbereiding van het competitieseizoen werd het naarmate de wedstrijd vorderde door de vele wissels steeds rommeliger. De thuisploeg begon enthousiast aan de partij, maar moest wel na zes minuten al een goal incasseren. Cas Knoester werd knap vrijgespeeld en hij rondde beheerst af.

De nieuwe hoofdklasser ARC nam vervolgens het heft in handen en werd zowaar de bovenliggende partij. Het enthousiasme van de bezoekers was aanmerkelijk groter en de wil om hoger aangeslagen opponent te verslaan eveneens. En dat terwijl in de basisopstelling van Mark Evers maar liefst zes mannen stonden die ooit in de Boys-jeugd gespeeld hadden. Stefan den Horder, zoals altijd hard werkend, maar weinig gelukkig, miste nog een grote kans op verdubbeling van de score. Af en toe werd het van beide kanten iets te vinnig en dat leidde ertoe dat Milan Stiphout geblesseerd moest uitvallen.

De tweede helft verliep dus rommeliger. Er ging aan beide zijden heel veel fout. Alphense Boys leek weliswaar iets balvaardiger, maar tot kansen leidde dat niet. Voor ARC ook amper, maar het was uitgerekend Stefan den Horder die in de allerlaatste seconde toch nog de 0-2 binnenschoot. Dat had de spits even nodig. Eigenlijk een beetje een afgang van het zo ambitieuze Alphense Boys om van de promovendus naar de hoofdklasse te verliezen.

Voor ARC gaf het goede spel in de eerste helft toen nog hoop voor de bekerwedstrijd op 17 augustus in Bussum tegen SDO, een club die in dezelfde klasse van Alphense Boys is ingedeeld. Hoop blijft er wel, maar dan voor de competitie. Van SDO werd namelijk met 1-0 verloren en dus ligt de club er na de allereerste voorronde al uit. De goal viel al na tien minuten. In de tweede helft was ARC oppermachtig, maar de keeper van de thuisclub bleek niet te kloppen. Thom Nouwens speelde de hele wedstrijd en was met afstand de beste man aan Racing-zijde.

Niet beschikbaar

Bij Alphense Boys lijkt Kasper Michel, aangetrokken van Noordwijk, vanwege werkzaamheden in het buitenland niet voor zijn nieuwe club te kunnen gaan spelen. Kenneth Duah is om dezelfde reden in ieder geval dit kalenderjaar niet meer beschikbaar.

Oefenprogramma

Regio - Tussen het bekervoetbal door wordt in september nog volop geoefend. Het betreft de volgende wedstrijden:

3 september: Koudekerk-FC Oegstgeest (20.00 uur).

10 september: DWO-Alphense Boys, Alphen-Bernardus (20.00 uur), ARC 2-Alphense Boys JO19 (19.30 uur), Alphense Boys JO13-ARC JO13 (18.30 uur), Hazerswoudse Boys-FC Zoetermeer (20.15 uur).

17 september: Alphense Boys JO17-FC Hoang Anh Gia Lia JO17 (20.00 uur).

24 september: Alphense Boys JO15-ADO Den Haag vrouwen beloften (18.30 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden