Foto:

Woonforte start met tweede fase Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan

Zwammerdam - Woonforte gaat 51 huurwoningen in Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan grondig isoleren en op de daken komen zonnepanelen. De werkzaamheden starten deze week. Al eerder in fase I zijn de huurwoningen opgeknapt met nieuwe keukens, badkamers en toiletten, is schilderwerk uitgevoerd en mechanische ventilatie toegevoegd.

Bij de start van fase I vorig jaar kon de Provincie Zuid-Holland geen vergunning verlenen voor de energiebesparende maatregelen door de Flora- en Faunawet. De aanwezigheid van broedende vleermuizen en mussen die hier ook overwinterden, dwarsboomde de planning voor de genoemde buitenwerkzaamheden. Door de eerder aangebrachte, tijdelijke nest- en verblijfkasten in fase I kon de provincie nu wel de vergunning afgeven. De komende maanden gaat de corporatie aan de slag. De daken worden vernieuwd, er komen nieuwe dakgoten en regenpijpen en elke woning wordt goed geïsoleerd.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. De woningen krijgen spouw- en dakisolatie. Ook gaat Woonforte gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. In combinatie met de in fase I geplaatste HR++ beglazing en de nieuwe voordeuren gaan de bewoners flink besparen op hun energierekening.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden