Foto:

Zondag 18 augustus werden er twee wedstrijden gevaren bij de Watersportvereniging Langeraar.

Langeraar - De wedstrijdcommissie had om 11.00 uur baan B uitgelegd. Om 11.45 zou het kwartiersein gegeven worden maar doordat de wind gedraaid was en de startlijn verlegd moest worden werd het baan D. Nadat het startsein 15 min. later gegeven was gingen er twaalf boten van start. Het was moeilijk om het juiste zeilrak te kiezen omdat op sommige plaatsen op de plas geen wind was. Werd er gekozen voor de windstiltes of omvaren in de hoop dat de wind er op het andere gedeelte van de plas wel kwam? Zodoende werd er regelmatig van positie gewisseld.

Halverwege de wedstrijd was het veld een beetje gesetteld en leek het zeilduo Wim en Agatha de wedstrijd te gaan winnen. Maar ook bij zeilen geldt, juich nooit te vroeg. Met nog anderhalve rak te gaan staken Rob en Miriam hen de loef af en werden zij eerste en Wim en Agatha tweede. Op gepaste afstand volgde Peter Koeleman met de overige deelnemers op toch wel ruime afstand.

Nadat de lunch was genuttigd ging de wedstrijdcommissie nogmaals de plas op om de baan opnieuw aan te passen en werd er baan C gevaren. De wind was nu lekker aangetrokken zodat het een stuk aangenamer was om te varen. Nadat het startsein gegeven was ging een ieder goed van start. Na enkele rakken gevaren te hebben moest de reddingsboot in actie komen. Van één boot brak een topje uit de mast waardoor de complete mast over boord ging. Dus een klusje voor de reddingsboot. Deze wordt altijd bevaren door Anne Vliegenthart. De watersportvereniging is erg blij met hem dat hij dit elke keer wil doen, want zonder reddingsboot wordt er niet gezeild.

De tweede wedstrijd werden Rob en Miriam opnieuw eerste. 2e werden Wim en Agatha en 3e Joost. Nadat de boten waren afgetuig en opgeruimd werd er nog wel even gezellig nagezeild. De watersportvereniging heeft ook een 16m2 waarmee vrijblijvend een keer als gast gezeild kan worden. Wel even aanmelden bij de vereniging . De volgende wedstrijd is op zondag 1 september om 12.00 en 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden