Nieuwkomer Kees 'Pier' Tol schiet de 3-2 binnen.
Nieuwkomer Kees 'Pier' Tol schiet de 3-2 binnen. (Foto: Paul Bahlmann)

Alphense Boys begint met oefenzege tegen FC Boshuizen

Theo van Egmond

De bal rolt weer. Nog niet op alle velden weliswaar en zeker nog niet op echt gras, maar de nodige oefenwedstrijden zijn al weer gespeeld. Natuurlijk valt er nog weinig over te zeggen, de selecties zijn nog nergens helemaal compleet en er wordt uiteraard heel veel gewisseld, maar hier en daar vallen toch wel zaken op.

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC beet het spits af op het kunstgras bijveld tegen Noordwijk, uitkomend in de tweede divisie. In de eerste helft bleken de bezoekers duidelijk een paar maten te groot, maar de schade bleef beperkt tot 2-0. Na de pauze ging het aanmerkelijk beter voor de ploeg van Mark Evers. Door schitterende doelpunten van Luuk Samsom en de van Alphense Boys overgekomen Thom Nouwens eindigde het partijtje uiteindelijk in 2-2. Bij ARC ontbrak nieuwkomer Amin Ouass nog en Robin de Hey bleek nog niet fit genoeg. Wel erbij na lang blessureleed waren Maurits Splinter en Richard Bakker. Zaterdag was in Haarlem Kon.HFC, ook acterend op het hoogst mogelijke amateurniveau met 3-0, veel te sterk. Zaterdag speelt de Racing om 16.00 uur in Bussum tegen SDO in de eerste (voor)ronde van het toernooi om de KNVB-beker. SDO komt uit in dezelfde klasse als Alphense Boys, de hoofdklasse zondag. Opmerkelijk is de uitslag van de oefenwedstrijd Sportlust'46 – SDO: 8-1.

Alphense Boys ontving als eerste wedstrijd in de voorbereiding het Leidse FC Boshuizen, dat speelt in de andere zondagse Hoofdklasse. Met deze club is in de afgelopen jaren een vriendschappelijke band opgebouwd. Arbiter John Evenwel had geen enkele moeite met dit potje. Hein van Heek had achttien spelers ter beschikking en die mochten allemaal aan de bak komen. Onder hen bevond zich ook Joey Lauhouh, een voormalige ARC-speler. Van Heek startte met zeven spelers die ook vorig seizoen van de partij waren. Al vrij snel pegelde Wessel Meiring de 1-0 binnen. In het vervolg kwam de thuisclub twee keer goed weg na klungelwerk van keeper Tim van der Linden. Bij de 1-1 op slag van rust leek hij ook niet echt zeker op te treden. Na enkele minuten in de tweede helft tekende Arjan Ouwendijk op aangeven van nieuweling Kees Tol voor de 2-1. Na een nieuwe gelijkmaker was het Tol zelf die de eindstand op 3-2 bepaalde. Hij lijkt in ieder geval echt een absolute aanwinst.

Doorgebroken

Drie uit de jeugd van Alphense Boys overgekomen spelers stonden op de eerste competitiedag in de basis van een club uit de eredivisie. Het betreft Shaquille Pinas, Tijmen Goppel en Abdou Harraoui. Ze spelen voor ADO Den Haag (Shaquille en Tijmen) en Sparta.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden