Sannie de Jong en Simon Stelling. Foto: Gerard Poort
Sannie de Jong en Simon Stelling. Foto: Gerard Poort (Foto: )

Matineeconcert in de Adventskerk

Fluitiste Sannie de Jongh en stadsorganist Simon Stelling spelen bijzondere werken van bekende componisten in 'Parels van de Zomer'.

Alphen aan den Rijn – Op zondagmiddag 8 september zullen Sannie de Jongh op de fluit en Simon Stelling op zowel de piano en het orgel een prachtig matinee concert geven in de Adventskerk in Alphen aan de Rijn. Samen met de Vrienden van de Adventskerk wordt dit concert georganiseerd.

Het prachtige en zeer expressieve programma van dit concert heet 'Parels van de Zomer'. Sannie en Simon spelen van bekende componisten zoals Mozart en C.Ph.E Bach. En er zullen ook werken klinken van Clarke, Barnett en Foote, die niet vaak worden uitgevoerd. Kortom, echte parels om uit te voeren én te beluisteren.

Al meer dan 20 jaar vormen Sannie en Simon een onafscheidelijk en gepassioneerd duo. Het repertoire van dit duo is zeer divers en reikt van barok tot moderne klassieke muziek.

Reeds eerder hebben zij samen met de Vrienden van de Adventskerk leerlingenconcerten georganiseerd in de Adventskerk en zijn daarom geen onbekenden van elkaar. Met dit concert op zondagmiddag, wat qua tijdstip tamelijk ongewoon is, willen zij kijken of het mogelijk is om vaker matinee concerten op zondag te organiseren. De kerk is immers de hele zondag open en alleen in de ochtend en avond worden er erediensten gehouden.

Het concert begint om 16.00 uur en zal plaats vinden in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Dit concert is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Na afloop is er gelegenheid om met de musici een praatje maken.

Voor meer informatie over dit concert zie: www.vriendenvandeadventskerk.info

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden