Lithium-ion accu van Jungheinrich
Lithium-ion accu van Jungheinrich (Foto: )

JT Energy wordt Europa's grootste productiecentrum voor lithium-ion accu's en laadsystemen voor de intralogistiek

Hamburg/Alphen aan den Rijn - JT Energy Systems GmbH neemt de voormalige Solarworld-fabriek in Freiberg bij Dresden, Duitsland over. JT Energy Systems GmbH, dat begin 2019 door Jungheinrich AG en Triathlon Holding GmbH werd opgericht, breidt zijn capaciteit aanzienlijk uit

Door de vroegtijdige uitbreiding van de productiecapaciteit wordt het grootste Europese productiecentrum voor lithium-ion accu's en laadsystemen in de intralogistiek gecreëerd. Het doel is om te zorgen voor voldoende productiecapaciteit en daarmee te voldoen aan de snel groeiende vraag naar lithium-ion accutechnologie en bijbehorende laadsystemen en andere industriële toepassingen. Tevens versterkt de huidige productie-uitbreiding in Freiberg Jungheinrich's technologisch leiderschap op het gebied van lithium-ion technologie.

In de nieuwe fabriek in Freiberg worden accusystemen en -laders geproduceerd. De operationele start van de productiefabriek, met een oppervlakte van meer dan 42.000 vierkante meter, is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden ongeveer 200 banen gecreëerd.

Reinhild Kühne en Martin Hartmann, Managing Directors van JT Energy Systems GmbH: "De vraag naar elektrische material handling-apparatuur en andere industriële toepassingen voor lithium-ion accu's en laadsystemen groeit wereldwijd enorm. Met de overname van de fabriek in Freiberg verkrijgen we zowel de benodigde capaciteit als een uitstekende locatie voor een verdere uitbreiding van onze lithium-ion accu- en laderproductie.".

Lithium-ion technologie van Jungheinrich

Lithium-ion accu's bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele loodzuur accu's. Ze zijn intelligent, communiceren met de heftruck en het laadstation en leveren een maximale energie-efficiëntie op. Door de hoge prestaties van deze accu's wordt het mogelijk om elektrische trucks in te zetten voor werkzaamheden waarbij nu nog wordt gewerkt met diesel heftrucks en LPG heftrucks.

Naast de hoge prestaties zijn de voordelen van lithium-ion accu's onder andere snelle oplaadtijden, het onderhoudsvrije karakter en de bijzonder lange levensduur. Dankzij de snelle en korte tussenlaadtijden zijn lithium-ion heftrucks 24 uur, 7 dagen per week inzetbaar, zonder dat de accu's moeten worden vervangen. Tijdrovende accuwissels zijn met de nieuwe accutechnologie dus niet nodig. Bovendien laten de lithium-ion accu's geen gas vrij en zijn speciale acculaadruimtes en luchtafzuiginstallaties niet meer nodig.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers van intralogistieke oplossingen ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten en optimaliseren van magazijnen en distributiecentra; vanaf de inzet van bemande en onbemande heftrucks tot en met rollenbaantechniek, geautomatiseerde magazijnen en magazijninrichting. Jungheinrich produceert in eigen fabrieken en levert alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen, heftrucktrainingen en service. Bij de Nederlandse vestiging in Alphen aan den Rijn werken ongeveer 430 medewerkers. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 18.000 medewerkers en vestigingen in meer dan 40 landen.

Meer berichten