Foto:

kunst in de Kerk 17 augustus 2019

Zwammerdam - De Stichting Vrienden van de Zwammerdamse Dorpskerk organiseert net als voorgaande jaren weer een reeks 'Kunst in de Kerk' in de maand augustus.

De derde zaterdag van deze reeks, 17 augustus 2019 is ingeruimd voor drie kunstenaars: Joke Vreeburg (textielkunstenaar), Netty Brouwer (beeldhouwen) en Mirjam Lateveer (kunstschilder).

Joke Vreeburg is textiel kunstenaar en beschildert textiel en verwerkt dat tot unieke creaties. Textiel is flexibel, plooibaar, transparant en stevig, glad en ruw, dof en glanzend, je kunt het verven, verharden, plooien, verscheuren, inknippen, en weer verbinden. In verwondering laat ze zich steeds weer verrassen.

Netty Brouwer kwam in 1985 voor het eerst in aanraking met werken in het driedimensionale vlak door het maken van een gipsbeeldje en het echte "hakken". Dit sprak haar erg aan. Ze kreeg les van diverse mensen en de laatste jaren werkt zij in het atelier van het Evertshuis. De meeste beelden zijn geïnspireerd door menselijke vormen en de natuur. Haar laatste project is het hakken van zee-egels uit steensoorten als serpentijn, albast, springstone en speksteen.

Mirjam Laterveer (1966) groeide op in Zevenaar en met meerdere amateurschilders in de familie was het ook niet vreemd dat zij graag tekende. Na de middelbare school koos zij een studierichting waarbij artisticiteit een ondergeschikte rol had en pas in 2013 ontdekte zij opnieuw haar liefde voor tekenen en schilderen. Sindsdien volgde zij meerdere cursussen en deelstudies, zowel in de Achterhoek waar zij nu woont, als bij de Wackers Academie in Amsterdam en de Klassieke Academie in Groningen. Inspiratie voor haar onderwerpen haalt ze uit haar directe omgeving of uit verkregen opdrachten. Bij voorkeur schildert zij met olieverf en met haar losse stijl beoogt zij een impressie van het moment weer te geven.

U bent van harte welkom a.s zaterdag 17 augustus 2019 in de Dorpskerk van Zwammerdam. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten