Foto:

Zomerkunst week 11

Nieuwkoop - Zomerkunst in het Regthuys in Nieuwkoop begint in de elfde week op 13 augustus t/m 18 augustus met twee nieuwe kunstenaars. U vindt in de bijlage de weekposter van de twee kunstenaars. Zeker één van de kunstenaars is zelf aanwezig. Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie. U bent van harte welkom.

De van oorsprong Amerikaanse Jeanne Johns woont en werkt al vele jaren in Nederland. Schilderen is haar grote passie. Jarenlang heeft zij gezocht naar vormen, materialen en technieken om te komen tot een stijl, waarbij zij zich het prettigst voelt. Haar grootste inspirator is Mondriaan. Zij schildert naast bloemen ook portretten. Bij verstilde bloemen gebruikt zij heldere en lichte kleuren. Ze dringen het realiteitsgehalte van de voorstelling terug en roepen in combinatie met de delicate tekening, een beeld op van verstilling en contemplatie.

Voor An den Beer is de natuur haar inspiratiebron. Zij begon met een stuk hout, die zij in de tuin had gevonden. Hout bewerken vindt zij vooral spannend, hout leeft en kan scheuren en dat maakt het wel heel natuurlijk. Zij heeft zich ook toegelegd op het bewerken van steen. Vooral steen van serpentijn bewerkt zij tot figuratieve beelden met een hoog aaibare factor.

De openingstijd van deze expositie is van dinsdag t/m vrijdag en op zondag 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Meer berichten