Foto: Museumpark Archeon

Fotoboek en kinderboek over Museumpark Archeon

Museumpark Archeon bestaat 25 jaar. Een goede gelegenheid om te komen met maar liefst twee boeken. Fotograaf Hans Doderer heeft het fotoboek 'De mensen van Archeon' samengesteld. De Schrijvers van de Ronde Tafel hebben het kinderboek 'Op avontuur! Ontdekkingsreis door Archeon' geschreven.

Zowel het fotoboek als het kinderboek zijn donderdag 1 augustus door directeur Jack Veldman aan wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn overhandigd. De wethouder memoreerde in zijn toespraak aan het belang van Museumpark Archeon voor de toeristische sector in Alphen aan den Rijn en de regio. "Archeon is een icoon voor de gemeente", aldus de wethouder.

De mensen van Archeon

Fotograaf Hans Doderer heeft twee seizoenen door het museumpark gezworven om medewerkers en vrijwilligers te fotograferen. Tijdens hun dagelijks leven en hun werkzaamheden, maar ook tijdens evenementen. Hoewel Doderer de mensen centraal stelt, zijn het de experimentele archeologie en de exacte nabootsing die de foto's typisch Archeon maken.

Op avontuur door de tijd

De Schrijvers van de Ronde Tafel hebben ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Museumpark Archeon een kinderboek geschreven. Alle verhalen spelen zich af de verschillende perioden die in het museumpark worden getoond: prehistorie, Romeinse tijd, tijd van de Vikingen en middeleeuwen.

Peter Moorman heeft fraaie illustraties gemaakt waarin Archeon goed te herkennen is. Drie van de kinderboekenschrijvers waren bij de boekpresentatie aanwezig: Martine Letterie (samenstelling), Joyce Pool en Lydia Rood.

Beide boeken zijn te koop in de museumwinkel van Museumpark Archeon.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden