"Kerken in beweging"

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 5 oktober organiseert de Stichting Inspiratie Alphen aan den Rijn e.o. de eerste Inspiratiemarkt met het thema 'Kerken in beweging'. Deze vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur rondom de Alphense Adventskerk. De eerste ideële jaarmarkt, zo zou je het kunnen noemen. Het is een dag die vooral bedoeld is om elkaar te ontmoeten, jezelf en anderen te inspireren en te motiveren met goede ideeën en mooie initiatieven.

In het kort

Elf protestantse kerken en diverse ideële en maatschappelijk betrokken organisaties uit Alphen aan den Rijn en omgeving presenteren zich met verrassende projecten, aan iedereen die op zoek is naar inspiratie en zingeving, in de brede zin des woords. Workshops, muziek, bandjes en een theater voor de kinderen vormen een feestelijke omlijsting van het programma. Om 15.00 uur gaan panelleden onder leiding van burgemeester Liesbeth Spies met elkaar in gesprek over vragen als: (Wat) beweegt de kerk in deze tijd? Wat beweegt jou om naar de kerk te gaan of niet (meer)? Hoe zijn kerken in beweging?

Voor wie?

Iedereen is welkom, of je nu kerkganger, gelovige, zinzoeker of een toevallige passant bent. Bezoekers kunnen zich laten informeren over projecten waarmee kerken en organisaties laten zien wat zij anno 2019 doen maar ook hoe zij hun rol in de samenleving en hun maatschappelijke betrokkenheid (willen) vervullen.

Een greep uit het programma

Organisaties als de Raad van Kerken en de Stichting Nieuwe Alphenaren zijn aanwezig om te laten zien wat hun betekenis is voor de Alphense bevolking. Stichting Hunedoara Roemenië vertelt hoe zij al meer dan 25 jaar projecten in Roemenie¨ steunen. Alphen Regenboogstad en Wijdekerk slaan op de Inspiratiemarkt de handen ineen en laten zien wat Alphen en de kerken kunnen en willen doen voor de lhbt-plusgemeenschap. Theaterverteller Matthijs Vlaardingenbroek verzorgt een programma voor de kinderen. Voor mensen die kennis willen maken met christelijke meditatie geeft ds. Willem Biesheuvel een workshop. De bands van de Sionskerk en de Maranathakerk treden op en Simon Stelling geeft een workshop aan zangliefhebbers, met de titel: "Bach zingen met Simon Stelling".

De dag is geslaagd als bezoekers naar huis gaan met frisse ideeën, leuke ontmoetingen en nieuwe contacten, voor hun kerk, hun organisatie of hun activiteiten in kleine kring.

Meer berichten