Foto:

Aarlanderveen staat drie dagen in de feeststand bij Oranjezomerfeest

Aarlanderveen - Er worden hele festivals voor georganiseerd, maar in Aarlanderveen hebben ze op dinsdag 30 juli voor de Streekproducten, Ambachten- en Kindermarkt een heus werkende mini stoomtractor weten te strikken.
Hele rituelen zijn nodig om de met kolen gestookte motor te starten. Naast de historische tractor zijn er allerlei kramen met oude ambachten, streekproducten en brocante.

Een fietstocht op maandagmorgen 29 juli vanaf 10.00 uur met verschillende routes door Het Groene Hart. Dat is de start van de Oranje Zomerfeesten van Aarlanderveen.
Drie dagen staat Aarlanderveen op zijn kop en het thema van dit jaar is 'hoedjes'. Van het polder-volleybaltoernooi tot buikglijden, van kleedjesmarkt tot het ringrijden met oude tractoren. Maandagavond staat de Hogedijk weer vol om de volleybalteams te zien strijden om de doos met mergpijpen van bakker Teun van Leeuwen.

Versierde tractoren en modderbad
Op dinsdag is de oude ambachtenmarkt van 9.30 uur tot 13.00 uur langs de Dorpsstraat. Woensdag 31 juli om 9.30 uur is het tijd voor een van de mooiste tradities van Aarlanderveen; het ringrijden met versierde tractoren. Wie heeft dit jaar de mooist versierde tractor? Vaak is het nachtwerk om de tractoren schoon te spuiten en met bloemen op te tuigen. Kom genieten van de prachtig versierde tractoren en het geluid van ronkende motoren. Als je vanaf 16 jaar de uitdaging aandurft kan je in de middag tijgeren in de modder tijdens de Prutrace. Pikzwart en onder de blubber over de finish. Wie durft?

Kijk voor het complete programma van het Oranje Zomerfeest op www.hetoranjecomite.nl

Meer berichten