Foto: Anne van Zantwijk

T.R.A.U.M.A. - een modecollectie met een boodschap

Alphen aan den Rijn - Chaja (27) was tot voor kort werkzaam binnen het theatervak, maar deze zomer brengt ze haar eerste modecollectie uit welke gelanceerd en geëxposeerd zal worden bij de Sta Art galerij. "Ik heb een vrij theatrale stijl. Mijn ontwerpen vertellen een verhaal, ik wil dat het mensen raakt of aan het denken zet."

Waar we tegenwoordig alles via social media kunnen delen, lijkt het of een schreeuw om hulp steeds minder gehoord wordt, want niet eerder waren de aanmeldingen voor de geestelijke gezondheidszorg zo hoog als nu. Middels haar ontwerpen hoopt Chaja de sociale grenzen door te breken en een gesprek te openen.

Kenmerkend voor de collectie is het zwarte trauma dat schril afsteekt tegen de pure witte ondergrond. De onschuld die aangetast en beschadigd raakt. Soms zacht, subtiel en bijna sierlijk, soms confronterend, rauw en ongemakkelijk. "Eenieder die ik de schetsen liet zien, zag iets anders. Ik realiseerde me dat men de interpretatie van het ontwerp, liet beïnvloeden door hun eigen ervaringen en referentiekader. Daarom speelt de kijker, het publiek, een hele grote rol."

T.R.A.U.M.A. Is van 16 augustus tot en met 19 september te bezichtigen in de Sta Art galerie in Alphen aan den Rijn voor meer informatie www.chajanadiaverkerk.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden