Foto:

Expositie van Joke Reurings-Ott

Ter Aar - Van begin augustus t/m eind september is in de bibliotheek van Ter Aar een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Joke Reurings-Otto, een gevarieerd en kleurrijk aanbod van o.a. landschappen, portretten, dieren en stillevens in zowel acryl als aquarel en inkt. Gedurende de laatste 25 jaar heeft zij als lid van atelier De Kromme Mijdrecht zich vooral gericht op figuratief tekenen en schilderen. Zij exposeert regelmatig in Mijdrecht en Vinkeveen. Zij vindt het heel bijzonder om nu in Ter Aar haar werk te tonen.

Als kind zat zij, toen nog onder de naam Jopie, in Langeraar op de St. Jan Baptist de la Salleschool.

Zij vertelt: "Ik herinner mij nog de 5de klas bij Meester Ham en de 6de klas bij Juffrouw Verlaan. In 1955 verliet ik de school om in 1962 weer terug te keren als onderwijzeres. Ik stond toen als Juffrouw Otto voor klassen van meer dan 40 leerlingen, 1ste en 2de klas. Wat zou het leuk zijn om bij de opening van mijn expositie nog oud-klasgenoten of oud-leerlingen te ontmoeten. In veel van hun poëziealbums is waarschijnlijk wel een tekening van mijn hand te vinden".

Op vrijdagmiddag 2 augustus vanaf 15.00 uur vindt de opening van de tentoonstelling plaats in de kinderhoek van de bibliotheek, die voor deze gelegenheid speciaal is ingericht met schilderijen die kinderen zullen aanspreken. Ook kinderen zijn uitgenodigd om langs te komen op de opening en geïnspireerd door de schilderijen aan de muur zelf een kunstwerk te maken.

Meer berichten