Junior Camp - Jongens Dubbel.
Junior Camp - Jongens Dubbel. (Foto: Bert Heemskerk)

Junior Camp weer in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Tenniscentrum Nieuwe Sloot is voor de tweede keer trotse gastheer van het internationale Johan Cruyff Foundation Junior Camp. Van 22 tot en met 25 juli komen 21 jeugdige internationale talenten naar Alphen aan den Rijn voor dit rolstoel-trainingskamp en tennistoernooi.

Het Junior Camp is een internationaal tennisevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF). De deelnemers zijn 12 tot 18 jaar oud en gelden in hun land als talenten voor de toekomst. Vanaf maandag 22 juli zullen de deelnemers uit België, Frankrijk, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije tot en met donderdag 25 juli trainen en onderlinge wedstrijden spelen, waarbij punten te verdienen zijn voor hun ITF ranking.

De Johan Cruyff Foundation is al 15 jaar naamgever van dit ITF evenement. De Johan Cruyff Foundation ziet sport als een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding.

Naast de steun van de Cruyff Foundation kan het evenement bij Nieuwe Sloot rekenen op warme bijdragen van Fysio Alphen, Lijntjes Grafische Vormgeving, Mimprove! Interim & Change, en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Toernooidirecteur Ingeborg Houdijk van Tenniscentrum Nieuwe Sloot: “Naast de trainingen en wedstrijden zorgen we voor entertainment voor de deelnemers. Het wordt weer een onvergetelijke week voor de kinderen, hun coaches en ouders. En natuurlijk ook voor het publiek bij de wedstrijden, dat gratis toegang heeft.”

Met 12 binnenbanen en 14 buitenbanen is Nieuwe Sloot ervaren in het organiseren van grote tennistoernooien. Naast Diede de Groot, nr 1 van de wereld in rolstoeltennis, trainen inmiddels 17 rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Een van deze spelers, Fee Lentze (13), is door de KNLTB geselecteerd voor deelname aan dit Junior Camp.

Meer berichten