'Job en het persoonlijke lijden' door Koert Koster
'Job en het persoonlijke lijden' door Koert Koster (Foto: )

Nieuw boek Koert Koster

Wie heeft er niet mee te maken? Lijden. Wie kent hem niet? Job. Als mens word ik getriggerd door de Bijbelse persoon Job. Hij is een mens zoals jij en ik. Iemand die in zijn leven enorm veel heeft meegemaakt. Waarschijnlijk meer dan jij en ik samen. Ik kan van hem leren hoe ik met mijn eigen lijden zou kunnen omgaan. Hij lijkt mij te begrijpen.

Vandaag kunnen we – net als in Jobs tijd - aan van alles en nog wat lijden. We kunnen lijden aan: kerkgangers en godsdienst (mensen verlaten de kerk), een ziekte (1 op de 3 mensen krijgt kanker), de ander in een relatie ( 1 op de 3 huwelijken strandt), andere mensen en sociale omgeving (eenzaamheid) en bijvoorbeeld ons zelf (1 op de 16 mensen slikt antidepressiva). Ook komen we het lijden overal tegen. Ver weg en dichtbij, abstract en concreet, sporadisch en frequent.

Job deelt zijn leven met ons. Zo komt hij heel erg dichtbij, wordt het lijden heel concreet en is zijn verhaal inspirerend. Zijn verhaal raakt me omdat het zo kinderlijk openhartig en persoonlijk is. Zo is ook mijn boek: 'Job en het persoonlijke lijden' (ISBN 978 90 82546 18 7)

Meer berichten