Junior de Blois in actie.
Junior de Blois in actie. (Foto: InFocus Photography)

Junior de Blois en Thijs Hartveld nu ook districtskampioen!

Regio - Na het behalen van het Zuid-Hollands kampioenschap een week eerder behaalden Junior de Blois en Thijs Hartveld van STC De Rijnstreek afgelopen vrijdag ook het districtskampioenschap inline skaten. Naast Junior de Blois werden er nog meer Alphense skaters districtskampioen. Lieke van Ooij, Tygo Blom en Thijs Hartveld wisten ook het kampioenschap op hun naam te schrijven. Sanne Keijzer werd door een ongelukkige val tweede. Fleur Hartveld werd ook tweede en Elin Lamain derde.

Het districtskampioenschap inline skaten werd afgelopen vrijdag gereden in Lisserbroek. Over een individuele tijdrit, een inline serie en een marathon moesten de deelnemers van de wedstrijd zich meten.

Op de eerste afstand werd Junior nipt tweede. Een verschil van één tiende met zijn concurrent. Op de inline series wist hij te overtuigen en zorgde hij voor een overduidelijke eerste plaats. Samen met trainingsmaatje Stan uit Koudekerk aan den Rijn stippelde hij daarna de marathon uit. Als Stan en Junior eerste en tweede zouden worden zouden ze niet alleen de concurrentie uitschakelen maar zorgde ze er bovendien voor dat Stan een zilveren medaille won. En zo geschiedde. Dankzij goed wisselen en daarnaast geholpen door clubgenoot Lieke wisten ze bij de marathon de directe concurrentie achter zich te laten. Stan werd op de marathon eerste, Junior tweede. Het gevolg was dat Junior het districtskampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Alles bij elkaar weer een prachtig resultaat voor de skaters van STC De Rijnstreek.

Meer berichten